Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ВР може скасувати можливість довічного ув’язнення жінок, які вперше вчинили злочин

12 червня, 11:38
Фото із сайту "Інформатор"

Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект щодо удосконалення порядку запобігання та протидії дискримінації в Україні. Таке повідомлення Комітету з’явилось на веб-порталі ВР.

Законопроектом №6353    пропонується виключити можливість застосування довічного позбавлення волі до жінок, які вперше вчинили злочин. Назва проекту - «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку запобігання та протидії дискримінації в Україні»

Передбачається, що відповідні зміни внесуть  до Кримінального кодексу та законів «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків» та «Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні».

Під час розгляду законопроекту на засіданні Комітету 7 червня народні депутати зазначили: «встановлюючи заборону застосування такого виду кримінального покарання як довічне позбавлення волі до жінок, які вперше вчинили кримінальне правопорушення, держава тим самим допускає елементи гендерної нерівності у деяких, визначених законом випадках, зважаючи на природні анатомо-фізіологічні відмінності між чоловіком і жінкою, а також психофізіологічні властивості жінки та її уразливість у взаємодії з оточуючим світом».

На думку членів Комітету, внесення змін до законів «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків» та «Про засади запобігання і протидії дискримінації в Україні» дозволить не вважати дискримінацією за ознакою статі чи наданні необгрунтованих переваг, застосування до жінок інших правил щодо встановлення різних видів та розмірів кримінальних покарань, порядку їх виконання та відбування.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати