Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Гельсінкі вимагали свободи для Сенцова

15 липня, 20:28
Фото з Facebook Save Oleg Sentsov

У переддень зустрічі Трампа з Путіним делегація “Вільних Людей” прибула в Гельсінкі і долучилась до протесту на захист прав людини #HelsinkiCalling.

Українці сформували колону, учасники якої тримали в руках плакати #FreeSentsov та вигукували гасла “Stop Putin - Stop war”, “Crimea is Ukraine”, “Stop russian aggression”. На Сенатській площі активісти “Вільних Людей” поширили листівки-запрошення на акцію 16 липня щодо саміту Трамп-Путін, повідомили Укрінформу учасники акції.

“Ще з часів Революції Гідності та військової агресії РФ, світове українство довело свою небайдужість до долі Батьківщини. Об’єднуючись по всьому світу в СКУ (Світовий конгрес українців) і РУДОС (Рада українських державницьких організацій світу), діаспора робить великий внесок у перемогу. Одним з важливих фронтів боротьби є лобіювання інтересів України у своїх державах. Саме завдяки зусиллям українців на Батьківщині, в організаціях як “Вільні Люди”, МНК (Молодіжний націоналістичний конгрес), в єдності за кордоном, включно з УККА (Український конгресовий комітет Америки) та КУК (Комітет українців Канади), Союз українців у Британії, Європі та Австралії – питання України не втрачає своєї актуальності”, - зазначив голова РУДОС Борис Потапенко.

За словами заступника керівника Проводу “Вільних Людей” Сергія Кузана, на сьогоднішніх акціях чітко лунало гасло: Свободу Сенцову та українським політв’язням, що утримуються в РФ. 

“Ми наголошуємо на тому, що Путін – злочинець, який не поважає жоден закон, а єдине, чим керується у своїй політиці – це нестримна жадоба до завоювання світу, встановлення “руського міра” та поневолення вільних держав. Зі злочинцем не можна сідати за стіл переговорів. Злочинець розуміє лише мову сили. Саме тому весь вільний світ має діяти злагоджено, аби протистояти головній загрозі сьогодення”, - сказав Кузан.

Нагадаємо, що у Гельсінкі проходять масові протести через саміт Трампа і Путіна.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати