Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ВРУ підтримала законопроект про україномовні квоти на телебаченні

16 березня, 11:27
Фото з архіву "Дня"

Верховна Рада збирається встановити україномовні квоти на телебаченні. Відповідний законопроект за основу підтримали 244 народних депутати.

Законом передбачається встановлення мінімальної частки телевізійних передач, в тому числі передач новин, державною мовою протягом доби.

Крім цього пропонується встановити, що для телерадіоорганізацій загальнонаціональної категорії мовлення, частка передач та/або фільмів українською мовою має становити не менше як 75% протягом доби у кожному з проміжків часу з 7:00 до 18:00 та з 18:00 до 22:00, для відповідних телеорганізацій регіональної та місцевої категорій мовлення встановити обов’язкову частку на рівні 50%.

Окремо законопроектом пропонується встановити обов’язкову частку передач новин державною мовою, а саме не менше 75% від загальної тривалості всіх передач новин у кожному з проміжків часу з 7:00 до 18:00 та з 18:00 до 22:00.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко 9 березня запропонував Раді збільшити частку української мови в телевізійних ефірах.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати