Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Черкасах атлети встановили новий рекорд України

16 вересня, 14:50

Рекордний початок Дня народження Черкас. Троє українських богатирів сьогодні в рамках відзначення цими вихідними 731-ої річниці з дня заснування Черкас встановили рекорд з перетягування чотирьох тролейбусів на головній вулиці міста – бульварі Т. Шевченка.

Для встановлення рекорду та участі в показових виступах богатирів до міста завітав український ломус, заслужений майстер спорту України, 3-разовий чемпіон світу в команді, уродженець Чернігова Олександр Пеканов, шестиразовий переможець змагання «Найсильніша людина України», заслужений майстер спорту зі стронгмену, чемпіон світу зі стронгмену, чемпіон та призер чемпіонатів України з важкої атлетики, уродженець м. Маріуполь Олександр Лашин та найсильніша людина Черкас, майстер спорту міжнародного класу з пауерліфтингу, заслужений майстер спорту України з богатирського багатоборства Віктор Юрченко.

За підтримки черкасців, які обступили обабіч дороги богатирів, на новому асфальтному покритті вулиці завдяки силі трьох атлетів рушили чотири тролейбуси. Після завершення рекорду силачів вітали оплесками і вигуками усі глядачі неймовірного дійства.  

«Команда з трьох атлетів презентувала новий рекорд України, а саме перетягнула зчіпку чотирьох тролейбусів марки «Богдан» загальною масою 75 тисяч 600 кілограмів на максимальну дистанцію без допомоги будь-яких допоміжних засобів, тільки з допомогою сили рук і ніг. Ми зафіксували, що атлети подолали дистанцію 36 метрів і витратили на це 44 секунди», – урочисто оголосив представник Книги рекордів України Ігор Підчебій.

Як свідоцтво про цей рекорд, українським атлетам вручили почесні дипломи Книги рекордів України. Самі ж богатирі зізнаються, що присвятили це дійство Дню міста Черкаси, кажуть, рекорд видався важким.

«Ми в Маріуполі тренувалися, то змогли перетягнути лише три тролейбуси, бо поверхня була нерівна, а тут поверхня видалася рівною, тож змогли потягнути чотири. Цим літом наша трійка також підіймала 11 вагонів, завантажених металобрухтом, вагою 1012 тонн. Той рекорд видався складнішим. Цим самим ми підтримали українську металургію, й звернулися до Петра Порошенка, щоб він не підтримував закон продажу металобрухту і заборонив його вивіз за кордон», – розповів Олександр Лашин.

Атлети подякували за допомогу в організації заходу черкаській мерії, на що міський голова Черкас пригадав, що й досі користується порадами місцевого силача Віктора Юрченка. «Пан Віктор ще 10 років тому написав мені вправу для спини, я і досі нею користуюсь і перебуваю у добрій фізичній формі», – сказав Анатолій Бондаренко. Втім, на сьогодні сюрпризи для черкащан не завершуються. Окрім показових виступів богатирів місто чекає безліч концертів, розваг та конкурсів.

Інна МОЛЧАНОВА, Черкаси, фото автора

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати