Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В Індії відбуваються масові безлади і зіткнення з поліцією

17 квітня, 14:09
Фото Reuters

В індійському Кашмірі тривають масові безлади і зіткнення з поліцією після опублікованих у соцмережах відео, де поліцейські використовують людину як живий щит.

Про це повідомляє Reuters.

Відео цього епізоду широко поширилося соціальними мережами, нагадуючи про порушення прав людини з боку індійських сил безпеки, оскільки вони намагаються стримати сепаратистський заколот, якому повинно виповнитися 28 років.

Протести почалися минулого тижня після невдалих виборів, у яких щонайменше 8 людей було вбито.

Як повідомлялося, довибори до парламенту в індійському штаті Джамму і Кашмір закінчилися масовими заворушеннями і загибеллю восьми осіб. Кашмірські сепаратисти оголосили, що зірвуть вибори, організувавши масові заворушення. У підсумку 70 дільниць були закриті достроково через напади натовпу, в голосуванні взяли участь всього сім відсотків виборців. Поліція намагалася розігнати протестувальників, ті закидали правоохоронців камінням. У відповідь вони застосували сльозогінний газ, а потім відкрили вогонь на ураження.

Штат Джамму і Кашмір межує з Пакистаном та вважається одним з найбільш неспокійних в Індії: через кордон туди регулярно проникають бойовики-ісламісти, які влаштовують теракти. Крім того, на всю територію регіону претендує невизнана держава "Азад Кашмір", яка де-факто входить до складу Пакистану.

Нагадаємо, в індійських міжнародних аеропортах міст Мумбаї, Ченнаї і Хайдарабад оголошено режим підвищеної небезпеки через загрозу захоплення літаків.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати