Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Дніпрі зібралися відомі блогери України

17 червня, 14:00

Увечері 16 червня у Дніпрі стартував перший в Україні фестиваль блогерів «Дніпровський пост». Один з організаторів фестивалю — позаштатний радник міського голови Євген Гендін презентував жителям Дніпра близько 40 авторів із різних куточків країни. Всі вони йшли до сцени доріжкою, виконаною у вигляді фейсбукового логотипу. Урочиста церемонія проходила на відкритому майданчику Музею українського живопису, вщерть заповненому читачами Facebook. Учасники фестивалю протягом вихідних проведуть сім панельних дискусій. У форматі відкритого діалогу вони обговорять із містянами гострі теми сучасності. Вхід на фестиваль вільний, а подивитися онлайн-трансляцію дискусійних панелей можна на http://skrypin.ua/. Форум авторитетних представників вітчизняної блогосфери в Дніпрі проходить у рамках програми міського голови Бориса Філатова «Культурна столиця». Серед запрошених блогерів — відомі художники, телеведучі, письменники, народні депутати й навіть церковнослужителі. Ті, до чиєї думки прислухаються сотні тисяч людей в Україні та за її межами. Гості фестивалю кажуть, що незалежно від результатів, для них це — дуже цікавий проект. «Ми запросили найбільш знакових та авторитетних блогерів — лідерів громадської думки. Ми не вибирали їх за прихильністю. Серед них, скажімо відверто, є люди, з якими у нас розходяться погляди. Але це — можливість у форматі живої дискусії обговорити нагальні проблеми», — сказав мер Дніпра Борис Філатов й запросив містян приєднуватися до фестивалю. Першу дискусійну панель «За життя, за країну», яка відбулася відразу після відкриття фестивалю, мер почав з розлогої розповіді про Дніпро. Свій виступ він назвав «одою любові до міста».

 «Коли люди роблять справу — їм ніколи лаятися один з одним і з’ясовувати відносини. На це, зазвичай, немає часу. Пам’ятайте, як ми швидко мобілізувалися 2014-го? Ми не мали іншого виходу, або рятувати Україну, або ... Будь-яка комунікація зараз — це теж задля порятунку. І блогерфест — також. Бо для того, щоб склеїти країну — нам не можна сваритися, з’ясовувати відносини й ділити шкуру невбитого ведмедя. Блогерфест створювався заради розуміння й комунікації. Всі загрози, що впали на нас 2014-го, — й інформаційні, й фізичні, — вони нікуди не зникли. Тому символічно, що блогерфест проходить у Дніпрі — місті, яке свого часу стало щитом для всієї України», — сказала у своєму виступі блогер з Одеси Олена Балаба.

«Фестиваль Блогерів — звучить голосно й пафосно. А насправді  виявилося душевно й інтелігентно. Класний захід! Живий формат. Початок був схожий на капусник, яким віртуозно заправляв Гендін. Блогери пробігали синьою доріжкою й сором’язливо займали тил за ведучим. Звичайні люди. Приємні. Різні. Цікаві. Трохи обмежені незвичним форматом заходи, але цілком усміхнені люди.

Чудовий вступний спіч! Блискучий гумор і стислість думки. Усміхнений Філатов і душевна публіка ... Яскравий Іван Семесюк тримав публіку в тонусі смішними порівняннями й невимушеною поведінкою. Наталя Влащенко була точною й лаконічною, як словесний снайпер. Віктор Трегубов здивував рівною, зваженою подачею, а Євген Кузьменко — самовідданістю й увагою до дрібниць. Одним із найяскравіших учасників вечора був Олександр Дедюхін. Нестандартне мислення, прості істини й добра вдача зробили його окрасою програми. Микола Воськало, хоча був і небагатослівний, але чудово викладав думки й наводив цікаві приклади. Про приклади Олександра Ройтбурда можна написати окрему статтю, однак на разі обмежуся компліментом його одеському темпераментові. Загалом, перший день Фестивалю блогерів виявився цікавим, наповненим, смисловим і душевним для усіх. Такі зустрічі об’єднують, зігрівають і сповнюють надією, що все буде добре, якщо ми разом», — поділилася своїми враженнями Наталія Іванова з Дніпра.

Фестиваль блогерів «Дніпровський пост» приурочили до Міжнародного дня блогерів. 13 років тому 500 користувачів з майже 40 країн світу об’єдналися для створення символу дружніх відносин між мережевими блогерами усього світу. Фактично формат блогу є ровесником інтернету. 1997 роцку американський програміст Йорн Баргер вперше назвав так мережевий щоденник. Зараз блогінг стає дедалі більш популярним у світі. Найважливішим для блогера в мережі є зворотний зв’язок від читачів. Фестиваль у Дніпрі створив своєрідний вихід для цього спілкування в інтернеті в реальний світ. Мер Дніпра Борис Філатов — активний користувач соцмереж. На його особисту сторінку підписано близько 200 тис. користувачів.

Вадим РИЖКОВ, Дніпро, «День»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати