Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Нацбанк отримав другу заявку на купівлю української "дочки" Сбербанку

18 квітня, 17:04
Фото Reuters

Національний банк України отримав пакет документів для погодження набуття прямої одноосібної істотної участі в українській філії російського "Сбербанку". Про це повідомляє прес-служба регулятора, передає РБК-Україна.

Придбати 22,5% статутного капіталу банку має намір громадянин Великобританії та Російській Федерації - Григорій Олександрович Гусельников. Гусельников є власником АТ товариства "Норвик Банку" (JSC "Norvik Banka").

Отримані від Гусельникова документи зареєстровані і знаходяться на розгляді. Національний банк України розглядатиме документи протягом трьох. НБУ перевірить ділову репутацію інвестора, його фінансовий стан і джерела походження коштів.

Національний банк України має право заборонити юридичній або фізичній особі набувати або збільшувати істотну участь у банку у випадках, визначених у статті 34 Закону України "Про банки і банківську діяльність".

Перший претендент на купівлю акцій Сбербанку – Саїд Михайлович Гуцерієв – подав документи 10 квітня. Гуцерієв має намір придбати 77,5% акцій банку.

Нагадаємо, 21 березня президент російського "Сбербанку" Герман Греф заявив, що фінустанова шукає "швидкі варіанти" виходу з українського ринку.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати