Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Херсоні розпочався міжнародний театральний фестиваль

18 травня, 13:58
Фото з Facebook сторінки театру ім. М. Куліша

Увечері 17 травня в Херсоні традиційною карнавальною ходою розпочалося одне з найбільших театральних свят півдня України – фестиваль «Мельпомена Таврії». До тисячі учасників фестивалю з різних країн зібралися в одну колону, яка стартувала з площі Свободи до театру ім. М. Куліша – центрального місця фестивальних заходів. На площі перед театром відбувся святковий концерт.

Із відкриттям фестивалю Херсон привітали представники міської і обласної влади, а також віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе. «Херсонщина сьогодні є південною берегинею України, справжнім Бастіоном проти агресії, який саме через культуру й мистецтво показує нашу європейськість», – заявила Климпуш-Цинцадзе.

«Мистецтво не має кордонів, це найкраща дипломатія, яку можна собі уявити. І приємно, що вже 20років наше місто стає домом для заходу міжнародного масштабу. Хотілось би подякувати колективу Херсонського академічного музично-драматичного театру ім. М. Куліша та його директору Олександру Книзі за ті сили, які ви вкладаєте кожного року в те, щоб фестиваль існував, за ваш талант, за постійну працю, за те, що місто Херсон, його мистецька сторона, завдяки вам знана у всьому світі», – сказав мер Херсона Володимир Миколаєнко.

Цьогоріч Міжнародний театральний фестиваль «Мельпомена Таврії» відзначає двадцяту річницю. Із цієї нагоди організатори готують грандіозне свято, яке охопить 20 локацій і відбуватиметься не тільки в Херсоні, а й у сусідньому Миколаєві. У фестивалі беруть участь театри з 12 країн. Це Україна, Німеччина, Туреччина, Молдова, Угорщина, Польща, Грузія, Ізраїль, Португалія, Білорусь, Вірменія та Литва. Всього – понад 50 театральних колективів. Протягом 11 фестивальних днів вони покажуть більше 60 вистав.

Іван АНТИПЕНКО, «День», Херсон, фото з Facebook сторінки театру ім. М. Куліша

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати