Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Росії мітингували проти виборів президента в Криму

19 лютого, 09:34
Фото: Крим.Реалії

У Москві і Санкт-Петербурзі 18 лютого відбулися поодинокі пікети на підтримку кримських татар і проти наміру Кремля провести вибори президента Росії в окупованому Криму, повідомляє Крим.Реалії. Про це розповіла активістка безстрокової акції «Стратегія-18» Віра Лаврешіна.

«На міжнародній конференції в Мюнхені Петро Порошенко звернувся до світової спільноти з проханням не визнавати вибори російського президента на окупованій території. У Росії будуть проходити перевибори Путіна. Ми припускаємо, що він переобере самого себе на довічний термін. І хочемо звернути увагу росіян, що, незалежно від того чи готові ви голосувати за Путіна чи ні, ми всі будемо нести тягар відповідальності за його військові злочини», - розповіла Лаврешіна.

У Москві активісти тримали плакати «Військового злочинця Путіна під трибунал, а не в Кремль» і «Вибори в окупованому Криму - злочин».

У той же час в Петербурзі під одним з відділів поліції було розгорнуто прапор кримськотатарського народу. Учасники одиночних пікетів інформували про переслідування кримськотатарського активіста Сулеймана Кадирова, заборону Меджлісу кримських татар і сталінську депортацію кримських татар.

Активісти Санкт-Петербурга і Москви об'єдналися в безстрокову акцію під назвою «Стратегія-18» на честь дня депортації кримських татар 18 травня 1944 року. Щомісяця 18 числа активісти виходять на вулиці міста з метою розповісти про ситуацію в окупованому Криму, інформувати російське суспільство про факти порушення прав і свобод людини.

Відмітимо, що вибори президента Росії призначені на 18 березня 2018 року - річницю російської окупації Криму.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати