Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ХАМАС заявив про припинення вогню у Секторі Гази

21 липня, 13:18
Фото Reuters

Єгипет і ООН домовилися з Ізраїлем і рухом ХАМАС припинити вогонь в Секторі Гази після того, як Ізраїль відповів авіаударами на ракетний обстріл своєї території. Про це заявив представник ХАМАС Фаузі Бархум, повідомляє Reuters.

"Завдяки зусиллям Єгипту і Організації Об'єднаних Націй було вирішено повернутися до епохи спокою між Ізраїлем і палестинськими угрупованнями", - сказав Бархум.

Єрусалим ще не коментував цю заяву, проте прес-секретар ізраїльської армії заявила, що вранці суботи жодної бойової активності в Секторі Гази не спостерігалося. Палестинці також заявили, що в районі спокійно.

Як відомо, з початку квітня в районі Сектору Гази відбуваються масові акції протесту палестинців, які виступають на підтримку свого права повернення на окуповані Ізраїлем території, а також вимагають припинення блокади Сектору Гази, яку здійснюють збройні сили Ізраїлю і Єгипту.

Учора, 20 липня, армія Ізраїлю почала масований обстріл позицій ХАМАС у Секторі Гази у "відповідь на серйозний напад на ізраїльських військових", які раніше повідомляли про снайперський вогонь з території Сектору Гази.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати