Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Вінницькі діти виготовили сотні писанок для бійців АТО

22 квітня, 11:26
Фото автора

До Великодніх свят в актовій залі Вінницької дитячої школи мистецтв провели традиційний фестиваль народної творчості «Писанковий дивосвіт». Вихованці відділу образотворчого мистецтва виготовити кілька сотень писанок. Частину мальованок разом з картинами передали волонтерам з громадської організації «Мольфар». Ті пообіцяли доставити дитячі подарунки на передову якнайшвидше.

Дев’ятирічна Іринка Балатюк вперше бере участь у майстер-класі з писанкарства. Та дівчинка добре знає, що виготовляти писанки можуть тільки жінки. На запитання: «чому?». Гордо відповідає: «бо ми берегині українського роду».

Завідуюча відділом образотворчого мистецтва Вінницької дитячої школи мистецтв Лариса Іваненко каже, що дедалі більше дітей прагнуть оволодіти навичками писанкарства. Нині гуртки з живопису відвідує 300 юних вінничан. Майже всі вони виявили бажання долучитися до фестивалю «Писанковий дивосвіт». Деякі діти навіть своїх батьків привели на майстре-клас. Можливість творити мали всі охочі.

«Пропонуємо виготовити учасникам традиційні і нетрадиційні писанки, – розповідає Лариса Іваненко. – Використовувати можна не лише віск та фарби, але й бісер, пластилін, кольорові стрічки, аплікації. Можна зробити і дерев’яну писанку. Переконана, що всі ці витвори сподобаються наших захисникам. Вони служитимуть їм оберегам від усього злого, нагадають, що вдома їх дуже чекають».

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати