Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Україна святкує День Незалежності

24 серпня, 09:08
Фото з архіву "Дня"

Сьогодні, 24 серпня, Україна святкує День Незалежності.

Саме цього дня 26 років тому Верховна Рада УРСР ухвалила Акт проголошення незалежності України, за який у грудні 1991 року проголосували українці на Всеукраїнському референдумі. А до цього, 16 липня 1990 року ВР УРСР прийняла Декларацію про державний суверенітет України.

Переважно головні святкування на державному рівні проходять у столиці.

Цьогоріч у Києві на День Незалежності 24 серпня пройде військовий парад. Загалом у параді цьогоріч беруть участь 4,5 тис. військовослужбовців, з них більше тисячі – ті, хто в різний час брав участь у проведенні АТО, в бойових діях. Серед учасників параду - понад 200 осіб, які мають державні нагороди за проявлені особливу мужність і героїзм. У параді братимуть участь також понад 200 військових країн НАТО, а прийматимуть його разом з керівництвом України 9 міністрів оборони країн Альянсу, в тому числі глава Пентагону Джеймс Меттіс. Буде в Києві і спеціальний представник США щодо України Волкер.

Крім цього, по всій країні відбудуться різні заходи, заплановано різні акції: покладання вінків і квітів до пам'ятних знаків, пам'ятників та місць поховань борців за незалежність і видатних діячів України.

У МВС повідомили, що за правопорядком цього дня будуть стежити 15 тис. правоохоронців. У київській мерії попередили, що до 24 серпня буде перекрито Хрещатик у зв'язку з проведенням військового параду, також рух буде обмежено по Русанівській набережній через "Забіг у вишиванках". Очікуються ще і зміни в роботі метро. Так, 24 серпня з початку роботи і до закінчення заходів до Дня Незалежності на вхід і вихід буде закрито станції "Майдан Незалежності" і "Хрещатик" (вихід на вулицю Інститутську).

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати