Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Українські екіпажі на «Запорожцях» вирушили зі Львова на змагання в Монте-Карло

25 січня, 17:06
Фото автора

Сьогодні на площі Ринок у Львові відбувся урочистий старт українських команд на «Запорожцях», які візьмуть участь в автоперегонах Rallye Monte-Carlo Classic. Всього від України на змагання поїде п’ять «горбатих».

Це вперше за 111 років українці на українських авто візьмуть участь у найпрестижніших європейських автоперегонах, які відбудуться в кінці січня у Франції і Монако. В складі об’єднаної української команди екіпажі з Києва, Тернополя, Запоріжжя, Чернівців і Львова на малолітражках «Запорожець».  Львів презентуватиме сімейний екіпаж Світлана Кравс (водійка) і Євгеній Кравс (штурман) на авто 1967 року випуску під стартовим номером 410.

«Організатори, Королівський клуб Монако, допустили наш національний автомобіль, у зв'язку з 60-річчям випуску першого ЗАЗ-965. Патроном нашої команди став великий друг України, відомий фінський автогонщик, чемпіон світу з ралі 1981 року, чотириразовий переможець ралі Дакар, член Європарламенту Арі Ватанен», - розповів Євгеній Кравс.

Зазначимо, що обов'язковою умовою участі в ралі є автентичність всіх компонентів автомобіля. Дозволяється лише поліпшувати елементи безпеки та освітлення, адже певний етап змагань проходитиме нічною трасою.

Зі Львова екіпажі проводжали із вертепом, спецпогашенням спецального конверту, а також картинами, які подарував представникам зі Львова художник Олександр Балабай.

Rallye Monte-Carlo Classic стартують 30 січня у французькому місті Валанс. Екіпажі мають здолати майже 1000 кілометрів серпантинами Високих Альп і фінішувати 2 лютого в  Монте-Карло. По дорозі до змагань делегація матиме зустрічі з українською діаспорою у Вроцлаві (Польща), Ерфурті і Фрайбурзі (Німеччина) та Ліоні (Франція).

Павло Паламарчук, "День", Львів

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати