Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Вінниці на ІІ Всеукраїнському з’їзді учасників бойових дій двоє АТОвців отримали сертифікати на нове житло

27 травня, 20:32

27 травня до міста над Бугом з’їхалися  ветерани Збройних сил та внутрішніх військ України, демобілізовані бійці і волонтери АТО. У зібранні, ініціатором якого виступила Громадська Спілка «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО», взяли участь близько тисячі делегатів з 21-ї області України, в тому числі з Донеччини та Луганщини.

Під час офіційного частини представників з кожного регіону відзначили нагородами і подяки Генерального штабу ЗСУ, а двоє учасників бойових дій нагородили сертифікати на отримання двокімнатних квартир. Кошти на придбання житла волонтерам передали мецената. Нові оселі, розташовані у Вінниці, отримав демобілізований командир розвідгрупи 3-го полку спецпризначення Роман Шепітко та боєць 39-го окремого мотопіхотного батальйону, переселенець з Алчевська Ігор Личаний. Попри те, що обидва хлопці пройшли пекло війни, емоцій від щастя вони не приховували.

«У Алчевську я мав власну справу, там залишилася моя квартира, житло матері і тещі, але назад повертатися нам не можна, – визнає Ігор Личаний. – Коли розпочалася війна я вивіз з рідного міста всю свою родину, навіть колишню дружину, а сам пішов добровольцем на війні, бо вірив, що вдасться врятувати свій край. Не вдалося… Після Іловайську мене комісували за станом здоров’я. Спочатку я жив на квартирі, яка була тимчасово вільна і належала вона моєму товаришу, потім переїхали з родиною в Іллінці (Вінницька область -авт.). Там спершу винаймали кімнату в гуртожитку, а коли знайшов роботу, зняли будинок, де живемо всі разом. І те, що сьогодні волонтери Спілки, мої рідні побратими вручили мені сертифікат на отримання нової квартири – це щастя і велика несподіванка. Завжди пам’ятатиму своїх друзів, які віддали життя за те, щоб я жив. І дякую живим побратимам за підтримку моєї родини».

Після урочистосте учасники зібрання обговорили низку поточних проблем, які були пов’язанні із статусом учасників бойових дій та соціальними гарантіями. Також ухвалили кілька звернення до центральних органів влади. Стосувалися вони націоналізації енергокомплексів держави, амністії військовослужбовців, які засуджені за неважкі злочини, заборони продажу земель сільськогосподарського призначення та підтримки торговельної блокади з окупованими територіями.

По завершенні з’їзду відбулася хода пам’яті, під час якої учасники бойових дій та студенти пройшли центром Вінниці. Бійці АТО несли 15-ти метровий український прапор, а молодь міста – фото 350-ти вінничан, які загинули у зоні АТО та Афганістані. Учасники пішої ходи пройшли від майдану Василя Стуса до Європейської площі, де поклали квіти та вінки до Меморіалу Слави, пам’ятного знаку Герої Небесної Сотні та учасникам АТО.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця, фото автора

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати