Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Йованович: Україна має надати антикорупційним установам найбільші повноваження

28 січня, 20:53
Фото з архіву "Дня"

Україна повинна надавати найбільші повноваження своїм антикорупційним установам.

Про це заявила посол США в Україні Марі Йованович в Українській академії лідерства, повідомляє прес-служба посольства.

“Україна повинна продовжувати проведення економічних реформ відповідно до європейських стандартів і надавати найбільші повноваження своїм антикорупційним установам. Я кажу це як друг і як представник країни, яка, на мою думку, є найкращим партнером України. Якщо Україна не зможе цього зробити, її економіка продовжуватиме рухатися тим шляхом, яким вона йшла протягом своїх перших двох з половиною десятиліть”, - сказала Йованович.

За її словами, успішні антикорупційні реформи мають критично важливе значення для розвитку країни. Тільки незалежні повноважні антикорупційні установи можуть застосовувати норми закону однаково до всіх громадян, незалежно від їхніх статків чи влади. З належною підтримкою та керівництвом ці установи – Спеціалізована антикорупційна прокуратура, Національне антикорупційне бюро та Вищий антикорупційний суд, який створюється зараз – можуть забезпечити, що справи порушників закону – незалежно від того, хто вони такі чи які мають зв’язки – будуть розслідуватись, ці особи буть притягуватись до відповідальності та будуть покарані.

“Але ми можемо бачити, що відбувається, коли представники політичних та економічних еліт: підривають НАБУ; згортають ефективне корпоративне управління на державних підприємствах; перешкоджають приватизації державних підприємств; надають пільги підприємствам та особам, які мають зв’язки; створюють жорстке середовище для активістів громадянського суспільства та журналістів”, - наголосила Посол. Вона відзначила, що такі дії підривають економічний та політичний розвиток України; вони підривають безпеку України, адже чим більш вразливою є людина або інституція до корупції, тим слабше суспільство, тим слабша демократія.




  
  

  
  

  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати