Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

НАБУ і відділ боротьби з корупцією ФБР підписали меморандум про співробітництво

30 червня, 12:20
Фото із сайту НБУ

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) і Федеральне бюро розслідувань (ФБР) США (відділ боротьби з міжнародною корупцією) підписали меморандум про співпрацю протягом двох років у сфері розслідування міжнародного відмивання коштів, хабарництва та корупції.

Як повідомила в четвер прес-служба НАБУ, меморандум про взаєморозуміння між НАБУ і ФБР 29 червня підписали директор Бюро Артем Ситник і начальник відділу кримінального підрозділу ФБР Метью Мун, передає Інтерфакс.

"Цей меморандум є продовженням співпраці, започаткованої торік, коли в червні 2016 року відомства домовились про допомогу один одному. Завдяки співпраці ФБР і НАБУ співробітники управління спецоперацій Бюро мали можливість пройти тренування навичок володіння зброєю в умовах фізичних та психічних навантажень, швидкості та влучності стрільби, тактичної підготовки, ідентифікації реальної цілі, визначення потенційної загрози, ухвалення грамотних тактичних рішень у стресових ситуаціях", - йдеться в повідомленні.

Крім того, з лютого 2016 року в НАБУ постійно перебуває представник ФБР, який разом із детективами працює над виконанням міжнародних доручень і контролює їх проходження через компетентні органи США.

У рамках нового меморандуму між НАБУ і ФБР сторони обмінюватимуться інформацією, проводитимуть навчання і реалізовуватимуть спільні напрацювання у сфері розслідування корупційних злочинів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати