Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Львові демонструватимуть виставку "Якби не війна"

31 серпня, 16:52
Фото зі сторінки проекту «Якби не війна» у Фейсбуку

Це фотопроект, який створювали упродовж року волонтери.

В експозиції – вісім тематичних блоків. В кожному – від 12 до 25 світлин, зміст яких – кохання, жінки на війні, мирні професії воїнів, героїчні мами з їхніми героїчними синами, соціальний блок, легіонери, невідомі герої та блок з історіями 12-х полеглих. «Це обличчя, історії, пам’ять та мрії Героїв України», – говорять організатори проекту «Якби не війна».

Виставка, котру наприкінці 2016-го показали у Києві (в Національному музеї історії України), подорожує містами України – світлини вже бачили у Житомирі, Вінниці, Маріуполі, Чернігові, Полтаві, Сумах, Харкові, Одесі та Херсоні. Тепер проект їде на захід, і перше місце зустрічі – Львів. Якщо точніше – Палац Сапегів, що на вул. Коперника, 40-а, де представлятимуть фото «Якби не війна» і книжку з однойменною назвою.

 

Втілювачі проект просять усіх небайдужих прийти о 1-й годині дня 2 вересня, щоби подивитися, послухати, а головне – відчути історії про те, як війна калічить тіла, але звеличує душі; історії про те, як отримані важкі травми – не привід опускати рук; історії про людей, які, попри все, не втрачають здатності любити і мріяти; про те, що не обов’язково бути військовим, щоби захищати свою землю, а також не обов’язково бути чоловіком, щоби тримати зброю, так само, як не обов’язково бути українцем, щоби захищати Україну.

Виставка буде чинною до 10 вересня, а кошти від реалізації книги волонтери спрямують на допомогу родинам загиблих, ліки для поранених і на потреби військових на передовій.

Тетяна КОЗИРЄВА, Львів

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати