Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Безкарність плодить крадіїв

22 лютого, 00:00
ОДНА З ПРОБЛЕМ МІЛІЦІЇ ТАКИХ РАЙОНІВ СХОДУ УКРАЇНИ, ЯК РОМЕНСЬКИЙ І ОХТИРСЬКИЙ, ДЕ ПРОЦВІТАЄ ЗЛОДІЙСЬКИЙ НАФТОВИЙ ПРОМИСЕЛ, — ЗБЕРЕЖЕННЯ ВИЛУЧЕНОЇ НА ГАРЯЧОМУ ТЕХНІКИ / ФОТО МИХАЙЛА МАРКІВА / «День»

У неділю, близько 5.30 ранку, працівники «Нафтозахисту України» помітили в районі трубопроводу ДНС (Козіївка) — УППГ (Сахалінка) автомобіль ГАЗ-66 без номерних знаків. На вимогу охоронців зупинитися, водій не відреагував. Супроводжуваний легковиком ВАЗ- 2107 (пізніше до втікачів приєдналася ще й «Нива»), він на великій швидкості продовжував рух у напрямку м. Краснокутськ Харківської області. Аж поки викликана по радіостанції додаткова мобільна група «Нафтозахисту України» перекрила дорогу перед в’їздом у місто і примусила автомобілі зупинитися.

Однак порушники не збиралися здаватися. Коли охоронці разом із співробітниками «Титана» підійшли до автомобілів, водій ВАЗ-2107 несподівано здійснив маневр, внаслідок якого було збито з ніг та поранено склом співробітника «Титана». Після цього легкові автомобілі та вантажівка знову спробували втекти. Розпочалося нове переслідування. Приблизно через два кілометри вантажівку було знайдено на узбіччі дороги. В її кузові знаходились саморобні ємності для перевезення нафтопродуктів (загальний об’ємом 5 куб. метрів), заповнені газовим конденсатом.

На місце події було викликано представників Краснокутської міліції. Туди ж прибули й легкові автомобілі-порушники. Та представники райвідділу повелися дещо дивно: вони відвели осіб, які перебували в авто, вбік, про щось переговорили з ними, після чого дозволили одному з них сісти за кермо ГАЗ-66 — нібито для доставки авто до райвідділу міліції. І вантажівка, до якої сіли також представники райвідділу, поїхала у невідому напрямку. Як було з’ясовано пізніше, автомобіль до райвідділу мііліції прибув вже без ємностей та викраденого нафтопродукту. Дати з цього приводу будь-які пояснення працівникам «Нафтозахисту України» співробітники МРВ відмовились. Тож логічно припустити, що правоохоронці просто потурають злочинцям.

Про недільну подію поінформовано Управління внутрішньої безпеки МВС України. Заслуговує на увагу той факт, що цей же автомобіль ГАЗ-66 було затримано без водія у січні цього року в районі с. Качалівка Краснокутського району, і тоді він також був заповнений газовим конденсатом. Безкарність розбещує крадіїв, впевнені охтирські нафтовики.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати