Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Чорноморські ігри» переносять

Один із найбільших дитячих фестивалів України бере паузу через відсутність фінансової підтримки
07 червня, 09:38

Щороку на Херсонщину приїздить чимало талановитих юнаків і дівчат. «Чорноморські ігри» — ось що вабило майбутніх зірочок відвідати курортний Скадовськ і заявити про себе на всю країну. Протягом 13 років проведення фестивалю в ньому взяли участь понад 26 тисяч дітей. Прикро, однак 2013-го організатори фестивалю заявили — «Ігор не буде». «Цього року компанією «Таврійські ігри» на початку серпня було заплановано проведення Міжнародного благодійного дитячого фестивалю «Чорноморські ігри»... Проте за відсутності фінансової підтримки з боку спонсорів, меценатів і місцевих органів влади провести цей захід неможливо», — таку інформацію розміщено на офіційному сайті фестивалю.

«День» намагався з’ясувати, чому потужний захід, який щороку приваблював на Херсонщину чимало нових людей, допомагав представляти область осередком дитячої творчості й відпочинку, тепер виявився непотрібним. І це в той час, коли у тому ж Скадовську два тижні тому відбувся широко анонсований облдержадміністрацією Міжнародний туристичний форум.

Як повідомила нам телефоном заступник голови Херсонської ОДА Ганна Пономаренко, наскільки їй відомо, з цього питання до адміністрації ніхто не звертався. «Проведення «Чорноморських ігор» завжди було в компетенції народного депутата України Миколи Баграєва. Він брав на себе більшість фінансових і організаторських питань. На сьогоднішній день ні він, ні хтось інший з організаторів Ігор до мене як до куратора гуманітарної сфери не звертався. Хоча, гадаю, голова ОДА не відмовив би в певній підтримці цього заходу. Наскільки це вплине на туристичну привабливість Херсонщини, важко сказати саме зараз, бо це питання мною ще недостатньо вивчене», — прокоментувала Ганна Олександрівна.

— Скадовська міська рада як співорганізатор «Чорноморських ігор» разом із керівниками фестивалю ухвалила спільне рішення — не проводити Ігри через відсутність коштів і перенести їх на наступний рік, — розповів «Дню» міський голова Скадовська Олександр Гавриш. — Нам дуже прикро, що ця подія не відбудеться. Утім, щоб організувати все на високому рівні, як це було торік, треба значні фінанси, які не в змозі сьогодні виділити ні Скадовськ, ні компанія «Таврійські ігри», що безпосередньо займається фестивалем. Звісно, для міста й регіону в цілому — це втрата. Гадаю, плече нам могло б підставити Міністерство культури, адже Ігри давно стали своєрідним брендом Скадовська, подією, що вийшла за рамки лише громадської ініціативи. На фестивалі брали участь діти з усіх областей України та багатьох інших країн. І головна риса, яка відрізняла Ігри від інших престижних конкурсів, — безкоштовна участь. Попри труднощі, я впевнений, що наступного року ми добре підготуємося, зберемо потрібні кошти й успішно проведемо фестиваль. Такий досвід уже був 2006 року. Тоді ми теж взяли паузу, а 2007-го «Чорноморські ігри» знову завітали до Скадовська.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати