Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Долю будинку на Грушевського вирішить суд

23 вересня, 00:00
ТОЙ САМИЙ НЕЩАСЛИВИЙ БУДИНОК / ФОТО ЛЕОНІДА БАККА / «День»

Так вважає інвестор даного проекту — фірма «Інвест». «Оскільки тут вкладено фінансові ресурси, то ми чекатимемо ухвали суду»,— заявив директор фірми Анатолій Шелапут у ході виїзного засідання Комітету Верховної Ради з питань будівництва, транспорту, житлово-комунального господарства та зв’язку. Як передає Інтерфакс-Україна, головний архітектор Києва Василь Присяжнюк нагадав, що спочатку 2003 року Містобудівна рада Києва затвердила проект будівництва на Грушевського, 9 житлового будинку з паркінгом. 2004-го інвестор вирішив внести коректування, додавши до проекту будівництво ділового центру біля паркової алеї. За словами В. Присяжнюка, у відкоректованому проекті також передбачається збільшити поверховість житлового будинку на Грушевського, 9 до 25 поверхів. Однак Містобудівна рада затвердила лише 20 поверхів. Він також повідомив, що відкоректований проект не пройшов державної експертизи, тому державний архітектурно-будівельний контроль (ДАСК) прийняв ухвалу про припинення будівництва. Інвестори оскаржили цю ухвалу ДАСКу в Господарському суді Києва, який задовольнив скаргу. А Головне управління містобудування і архітектури Києва у свою чергу оскаржило ухвалу Господарського суду в Апеляційному суді столиці. І на сьогодні він ще не виніс ухвали за цією скаргою.

Керівник «Київдержекспертизи» Анатоль Кармінський повідомив, що на експертизу відкоректований проект подавався двічі в січні 2005 року, де передбачалося також будівництво другої черги з бізнес-оздоровчим та житловим центром. Однак, оскільки, відповідно до норм, тут заборонене будівництво житла, проект було знову відкоректовано. В остаточному проекті передбачається будівництво другої черги оздоровчо-розважального і ділового характеру з апартаментами. «Київдержекспертиза» в квітні поточного року повернула проект із зауваженнями, однак їх досі не було враховано. «Таким чином, на сьогодні експертизу даного проекту не завершено», — підкреслив А. Кармінський.

А. Кармінський також повідомив, що на сьогоднішній день існує затверджений варіант проекту, яким дозволене будівництво житлового будинку на Грушевського, 9 з поверховістю 15 поверхів та бічні прибудови — висотою 9 поверхів. Однак побудовано 22 поверхи. Автор проекту, керівник майстерні «Архітектурний союз» Сергій Бабушкін заявив, що всі зміни проекту затверджені Містобудівною радою у встановленому порядку. Він також зазначив, що зняття зайвих поверхів нічого не змінить.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати