Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / СУСПІЛЬСТВО

27 січня, 00:00

Контрабандний поїзд не пройшов

Працівники Волинської митниці затримали на станції Ковель цілий поїзд (65 цистерн!) контрабандного бензину марки А-92. Сенсація не тільки в тому, що подібних поїздів волинські митники зроду не затримували, а й у тому, що отримувачем пального значилася агропромислова фірма «Колос» із села Раків Ліс Камінь-Каширського району. Фірма, до якої, за певними даними, мають стосунок високі посадові особи Волинської області. Отримувач своїх прав на «загальмований» бензин не заявив, і пальне взято на зберігання. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу, повідомляє кореспондент «Дня» Олег ПОТУРАЙ. Вона, очевидно, стане іспитом на принциповість для прокурора Василя Губика, котрий зовсім нещодавно очолив прокуратуру Волині.

Не тiкай — все одно спiймають

Засуджені Брянківським судом до п'яти років позбавлення волі в колонії суворого режиму Є.Барбакар і С.Євдокимов зробили спробу втекти просто з залу правосуддя, де слухалася їхня справа. Поки що невідомо, чи планували злочинці втечу чи після оголошення вироку в них не витримали нерви — це з'ясує слідство. Очевидно лише те, що самовпевненість засуджених не допомогла: їм не вдалося втекти з-під варти. Швидка реакція старшого сержанта міліції конвойного відділення Андрія Шапошникова, котрий застосував табельну зброю, унеможливила втечу. Барбакара поранено в ділянку попереку й госпіталізовано. Відразу ж затримали і другого злочинця. Все скінчилося буквально за лічені хвилини, повiдомляє кореспондент «Дня» Алла АНТИПОВА.

Управління УМВС у Луганській області ставить питання про заохочення конвойної служби й зокрема Андрія Шапошникова.

А днем раніше при етапуванні на станції Штерівка з-під варти втік І.Бондаренко, засуджений до 6 років позбавлення волі в колонії посиленого режиму. Проте відразу затримати його не вдалося. Лише через добу його виявила й затримала на залізничній станції Щетове Антрацитівського району розшукова група військової частини міліції. І його таки етаповано в місця позбавлення волі.

Коли б не нещастя, не було б і щастя

Унікальна як на теперішні часи подія сталася в невеличкому селі Полиці на Рівненщині. Тут днями почала працювати нова школа. Можливість навчатись у нормальних умовах юним жителям цього села дала... катастрофа на Чорнобильській АЕС. Річ у тім, що село розташоване в зоні з підвищеним рівнем радіації. За минулі після катастрофи роки потерпілі райони Рівненської області отримали значну допомогу з «Чорнобильського фонду». Лише за останні вісім років в області було фінансовано переселення з місць із підвищеним рівнем радіації 1254 сімей, інформує кореспондент «Дня» Володимир КОНЄВ.

Однак цю значну допомогу можуть уже найближчим часом скоротити. Для десятків тисяч жителів північних районів Рівненської області це означає справжню катастрофу. Сьогодні за рахунок коштів «Чорнобильського фонду» годують дітей у школах, слачується їхній відпочинок і оздоровлення, ведеться житлове будівництво. Чи вціліють ці програми після чергового скорочення фінансування — не може сказати ніхто. Тим часом, за даними відділу з питань захисту населення від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС облдержадміністрації, на Рівненщині лише переселення потребують 2500 сімей.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати