Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Лілії — для молодих, орхідеї — для зрілих

З яким букетом краще одружуватись
28 липня, 00:00

Наближається серпень, пора весіль. І ті, хто вже знайшов собі супутника життя, зараз активно займаються пошуками білої сукні й інших атрибутів одруження. Хтось мріє про вбрання з криноліном і численними мереживними рюшами, хтось придбає собі брючний костюм... У будь-якому випадку, всю «екіпіровку» нареченої треба продумувати відразу. «Особливою статтею» в цьому випадку виступає весільний букет. Його в магазині не купиш, на прокат не візьмеш, сам не зробиш... Хоча, звісно, дівчата без особливих претензій на оригінальність можуть виходити заміж з дрібними червоними трояндочками в блискучому целофані. Але букет може бути і яскравим, таким, що запам’ятовується. Для тих, хто не хоче загубитися в натовпі молодят перед рагсом, поради флориста — нижче.

«Букет — це невід’ємний атрибут нареченої. І повинен передусім пасувати до її характеру. — стверджує президент Союзу українських квітникарів Ірина Слободянюк. — Тому, складаючи букет, потрібно враховувати характер нареченої, її весільне вбрання, зріст, вагу, колір очей і волосся й навіть вік. Усі ці деталі впливають на форму букета, його розмір, стиль». Крім того, букет нареченій потрібен зручний, і квіти в ньому не повинні в’янути. Часто використовується таке пристосування, як портбукет. Пластмасова основа із кулькою з оазису, в який вставляється букет. Оазис вологий, квіти не в’януть і взагалі чудово почуваються. Такі букети в більшості своїй робляться з дрібних квітів, невеликі за розмірами, мають округлу форму і дуже витончені. А тому підходять для більш юної нареченої. Вік взагалі має величезне значення під час вибору букета. Молодій нареченій пасують ніжні тони і невеликі розміри. «Мені дуже подобаються букети з ліліями — коли стебла відрізають і залишається тільки сам бутон», — розповідає Ірина Слободянюк. А взагалі квіти у весільних букетах прийнято використовувати не розкриті, оскільки бутони символізують молодість.

Зате орхідея — це квітка для нареченої більш старшого віку. І взагалі, чим старша наречена, тим більше їй підійде букет з дорогих вишуканих квітів. До брючного костюма, який часто обирають для одруження жінки більш старшого віку, може підійти навіть букет червоних квітів.

Тепер про те, як вибір букета залежить від сукні. Нареченій, яка використовує в своєму вбранні фату, підійдуть бутоньєрки. На сукні нареченої і костюмі нареченого можуть бути однакові бутоньєрки. І маленький букет в руках у нареченої. Бутоньєрка, в принципі, може бути де завгодно — хоч на нозі, сюрприз для нареченого. Може бути браслет з живих квітів, якщо у дівчини відкрита сукня і немає рукавичок. Якщо наречена із зачіскою, то і в зачіску можуть бути включені квіти, зрозуміло, невеликі. Бутони троянд або одна лілія з невеликим елементом зелені. Брюнетка може вправити у волосся квітку насиченого тону, рожеву або навіть червону. А білявку не можна «вбивати» яскравим кольором. Часто в букети включають елементи тканини, з якої зроблено фату або ж сукню, створюючи ансамбль. Букет — це заключний акорд вбрання нареченої, і тому флориста, якому замовляється букет, обов’язково потрібно проінформувати про деталі весільного вбрання.

До речі, в Європі не популярні сукні з криноліном і п’ятишаровою фатою, як у нас. Європейці вибирають для одруження або гарні костюми, або просто вечірні сукні, в яких потім можна буде пошикувати ще на якому-небудь святі. Тому сукня європейської нареченої може бути не лише білою, але і темно-синьою, червоною, якою завгодно. І, звичайно, до такої сукні не завжди підійдуть ніжні білі квіти, зате можна використати абсолютно інші квіти, і, до того ж, абсолютно іншу форму букета.

До речі, про форму. Невеликого зросту наречену не можна переобтяжувати великим букетом. По-перше, з-під нього її просто не буде видно. По-друге, весільна процедура досить тривала, і наречена просто втомиться носити важкий букет. Саме тому сьогодні популярні такі букети, які одягають на руку. Це або декоративний кошик з квітами, або букет, який має стрічку, прикрашену пелюстками тих же троянд. Виходить своєрідний палантин — дуже гарно й незвично. Високій стрункій нареченій можна запропонувати букет довгастої форми або каскад. З гвоздики, яку традиційно так не люблять в колишніх радянських країнах, можна зробити чарівний круглий букет, в якому не буде видно навіть окремих квіток. Просто рожева, наприклад, шапочка. Виглядає не як індивідуальна квітка, а як оригінальна фактура.

Взагалі, букет — це задоволення недешеве. Мінімум 250—300 гривень. Залежить від того, наскільки дорогі квіти, чи робляться бутоньєрки, ну і, звичайно, від ступеню «ювелірності» роботи.

«Зараз я з великою радістю спостерігаю весільні кортежі, — розказує Ірина Слободянюк. — Дуже часто вони оформлені не штучними квітами і ляльками, як раніше, а живими композиціями». Останні бувають різні. Наприклад, серця з червоних троянд. Підключають флористику і до оформлення весільного столу. Наприклад, біля кожного столового прибору кладуть по маленькій бутоньєрці — кожний гість може взяти із собою квіточку від наречених. А ще прикріплюють кожному гостеві по бутоньєрці. Чоловікам — на лацкан піджаків, а жінки можуть її повісити на декоративній стрічці на шию, як медальйон, або пов’язати на руку, як браслет.

ДО ТЕМИ

Модним у псковських наречених стає бодіарт. Малюнок наносять на груди, плечі, руки, повторюючи форму та лінії весільного букета. Це має дуже гармонійний вигляд й анітрохи не вульгарно. Уперше наречену з малюнком на тілі в Палаці одружень Пскова реєстрували пізньою весною. У червні кількість «модниць» досягло десяти і продовжує зростати. В іншому молодята дотримуються усталених традицій. Великі пишні сукні, фата, букети у формі кулі. Усе досить звичайне. Хіба що, нарешті, зникла мода на накладні нігті, які наречені частенько ламали, намагаючись одягти обручку жениху, передає regions.ru.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати