Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На втіху гурманам: Львів готується до гастрономічного фестивалю

16 травня, 09:12

Місто Лева зіткане з легенд, переказів і міфів. І серед них не на останньому місці цікаві історії про традиції львівської кухні, яку впродовж понад семи століть створювали українці, поляки, євреї, вірмени, греки, росіяни, італійці...

Важливо наголосити, що львівська кухня не тільки збереглася досі, а й культивується. Причому не тільки в родинах, а й у ресторанах, а також на різноманітних гастрономічних подіях Львова. Не виняток — гастрономічний фестиваль «Львів на тарілці», що відбуватиметься 28—30 червня й запропонує усім охочим не лише пізнати особливий смак страв львівської кухні, а й долучитися до відродження кулінарних традицій міста Лева. Як повідомили «Дню» організатори смачного заходу, упродовж трьох днів фестивалю «Львів на тарілці» львів’яни та гості міста, а також експерти, представники сфери HoReCa (Hotel, Restaurant, Cafe, тобто готель, ресторан, кафе. — Т.К.) і, звісно ж, гурмани матимуть можливість відвідати ярмарок-презентацію, котру буде розгорнуто в самісінькому центрі Львова — на площі Ринок, та продегустувати страви львівської кухні, традиційні напої та регіональні сезонні продукти. Сирники, штрудлі, голубці, вареники та кишка, продукція від львівських торгових марок — сири, м’яско, ковбаси (всього й не злічити...) — все це можна буде й скуштувати, й додому прикупити. У рамках фестивалю перебігатиме й ярмарок продуктів «Смакуємо з Карпат», на якому вперше разом буде представлено виробників Карпатського краю — Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської та Чернівецької областей. Бринза та інші сири, трав’яні чаї, джеми, фруктові соки, мед, м’ясні продукти та багато іншої карпатської продукції чекатиме на вашу дегустацію!

А ще гостям «Львова на тарілці» запропонують унікальну можливість взяти участь у гала-вечері за великим столом просто неба в галереї Палацу мистецтв (вул. Коперника, 17), під час якої найкращі шеф-кухарі Львова представлятимуть страви та напої, приготовлені за особливими рецептами львівської кухні з використанням (увага!) продукції місцевих виробників. У меню — паштетики з птиці та різного м’яса, печені та варені, в тісті та в галяреті за давніми галицькими переписами (холодні перекуси); холодний зелений борщ в ароматній посудині з картопляної маси; завиванець з чупака зі шпинатом і болгарським перцем, січеник із карпа (гарячі перекуси); томлена качина ніжка з червоною капустою та родзинками. А на десерт подаватимуть макове тістечко з горіховим кремом, вишневим джемом із сезонними фруктами та каву по-львівськи... «Минулого року, коли ми вперше проводили наш фестиваль, його відвідало близько п’яти тисяч гостей, — розповів «Дню» директор заходу Андрій Сидор. — Цього року сподіваємося на значне збільшення числа відвідувачів, позаяк зробили вхід на всі події безплатним. Сподіваюся, привабимо відвідувачів також виставкою європейських меню з приватної колекції, котру розгорнемо в день відкриття фестивалю. І, звісно ж, інтерактивним, на очах гостей, приготуванням страв — зокрема качиної ніжки на гала-вечері...»

Залишається додати, що «Львів на тарілці» буде «приправлений» виступами цікавих музичних гуртів, а також численними майстер-класами з приготування львівських страв під чуйним керівництвом професійних шеф-кухарів. Отже, поєднання архітектури Львова, місцевої традиційної музики, смакування страв львівської кухні, дегустації напоїв, невимушене спілкування надасть можливість кожному львів’янинові, а особливо — гостеві міста відчути смак і особливу атмосферу Львова. Програму заходів фестивалю «Львів на тарілці» можна переглянути на сайті www.lvivontheplate.com.ua.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати