Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У передчутті свята

«День» пропонує добірку яскравих фото та відео міст і містечок України. Долучайтеся до флешмобу!
20 грудня, 11:20
Фото з сайту city-adm.lviv.ua

Україна в передчутті новорічних свят. 19 грудня, традиційно у День святого Миколая, у більшості містах урочисто "запалили" головні ялинки.

"День" підготував огляд як українці готуються зустрічати Новий рік і як виглядають вечірні міста у передсвятковий період.

У Києві відбулося урочисте засвічення вогнів на Головній ялинці країни. Майже сторічна ялинка приїхала до столиці з Івано-Франківщини. Її висота сягає понад 28 метрів. Прикрашають новорічну красуню 3,6 км неонових гірлянд та іграшки-метелики. Щодня новорічне дерево буде змінювати підсвічування і тільки в день відкриття та 31 грудня засвітиться усіма відтінками веселки.

У Чернігові засяяла вогниками новорічна красуня-ялинка на Красній площі міста й запрацювало "Казкове містечко", де можна скуштувати різноманітні смаколики та придбати сувенірну продукцію.

Автор "Дня" Володимир Бойко також поділився у Facebook cвятковим "обличчям" Чернігова.

У Вінниці на майдані Незалежності відбулося відкриття Новорічного містечка, яке працюватиме протягом місяця. На локації розташовані три нових будиночки: «Новорічна майстерня», «Будиночок смаколиків» та «Новорічна Резиденція», облаштовані фотозони та світлова інсталяція.

Найвищу в Україні 36,5-метрову ялинку відкрили на площі Свободи у центрі Харкова, повідомляє Укрінформ.

Харківська красуня зібрана з багатьох окремих секцій і підсвічується світлодіодними лампами. Вогні на ялинці - це сотні гірлянд, що змінюють одна одну, - варіацій денного і нічного оформлення. Ялинку прикрашає кілька тисяч іграшок: кулі з глянсового пластика, завитки морозних узорів, що світяться, півсотні величезних куль, що світяться.

Не стала винятком і Полтава, де на головній площі міста – Театральній – відбулося традиційне відкриття головної новорічної красуні.

Цьогоріч полтавська ялинка запалала новими барвами: її прикрасили 3D гірляндою, за допомогою якої можна проектувати й малювати на ялинці різні фігури. Це чи не найкоштовніша деталь головного новорічного дерева міста – на ілюмінацію витратили понад мільйон гривень бюджетних коштів. Оновили  і ялинкові прикраси, зокрема бантики й кулі, фігури Діда Мороза та Снігуроньки, які обійшлися місту в триста тисяч гривень. Певні нові елементи з’явилися і в прикрашенні центральної вулиці Полтави, на якій до 31 грудня діятиме традиційний новорічний ярмарок.

У Кременчуці Полтавської області головну ялинку відкрили ввечері 18 грудня.

Фото: Кremen.today

Родзинкою цьогорічних святкувань стала Новорічна арка, яка є символом входом до Різдвяного містечка.

Фото: Кremen.today

На всю новорічний настрій вже відчувається у Покрові Дніпропетровської області.

У Чернівцях на Соборній площі відбулось урочисте відкриття головної ялинки міста, а також різдвяного містечка та казкового будиночку. Цього року ялинка у Чернівцях висотою 20 метрів. Як і минулого року у місті не буде ковзанки, натомість дітям пропонують катання на сноутюбах без снігу на гірці з спеціальним штучним покриттям.

19 грудня у Хмельницькому дали старт новорічно-різдвяним святам, урочисто відкривши ялинку, Різдвянний ярмарок та гостину Святого Миколая.

17 грудня у Львові на площі перед Оперним театром відкрили центральну міську ялинку. Найменші діточки із капели «Дударик» виконали «Щедрик» у новому звучанні.

Головна ялинка Львова цьогоріч має зовсім іншу концепцію, аніж у попередні роки. 18-метрове дерево має тільки монохромні прикраси та вишукану ілюмінацію.

50-річне дерево Львову подарувала жителька області Любов Поврозник. Завдяки подарунку місту вдалось зекономити близько 10 тисяч гривень. Саме стільки минулого року заплатили за зелену красуню.

У святковий День святого Миколая у Краматорську Донецької області на площі Миру відбулося традиційне, але від того не менш чарівне дійство - запалення вогнів головної новорічної красуні, пишною і прекрасної ялинки.

Також на площі з'явилася гігантська ялинкова куля, на яку можна не тільки дивитися, а й потрапити всередину, що надихає не тільки дітей, а й дорослих.

У Маріуполі запалили новорічний настрій: засяяла різнобарвними вогниками головна ялинка міста та яскраво заграла казкова ілюмінація навколо драматичного театру.

Фото Євгена Сосновського

У міській раді міста розповіли, що новорічні свята жителі та гості міста зустрінуть з новою ялинкою. Вона на 2 метри вище і тепер досягає 16 метрів у висоту. Повністю замінена хвоя ялинки. 1 399 хвойних штучних гілок привезли з Тернополя. Зелену красуню прикрасили 20 вісімнадцятиметровими світлодіодними гірляндами, на кожній з яких 68 кульок.

Фото Євгена Сосновського

Всього на ялинці 300 куль-іграшок, 93 з яких цього року. Крім того, поруч з ялинкою розташована резиденція Діда Мороза, де діти можуть розповісти йому свої заповітні бажання і зробити фото на пам'ять.

Долучайтеся до флешмобу - викладайте фото з головною ялинкою вашого міста з хештегами #Ялинка2018 і #МійДень!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати