Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Видано перший європейський путівник Києвом

19 травня, 00:00

Європейці освоюють Україну як туристичний маршрут. У Британії вийшов путівник по Києву в серії City Spots видавництва при туристичній компанії Thomas Cook. Це перший путівник саме Києвом, виданий великою туристичною компанією в Західній Європі, після скасування віз для багатьох країн Заходу, повідомляє korrespondent.net. Хоча столиця України в ньому все одно має англійську транскрипцію, яка стала традиційною ще за часів СРСР, — Kiеv, — всі назви вулиць і визначних пам’яток взяті вже з української мови.

Книжка також містить українські фрази «Пробачте, ми можемо зробити замовлення?», «Чи є у вас вегетаріанські страви?» і «Де знаходиться туалет?». Також у ньому традиційно вказуються адреси і телефони готелів, ресторанів та церков.

Путівник містить у собі також деякі поради недосвідченим мандрівникам. Наприклад, «Національний напій і улюблене дозвілля — це горілка. Будь-який привід вважається достатнім для тосту, а відмова пити вважається грубістю. Не намагайтеся пити стільки ж, скільки українці». Є тут і поради, які, принаймні, викличуть здивування людей, добре знайомих з Україною. Так, туристові просто необхідно купувати імпортне пиво і приносити з собою молоко до кав’ярні, якщо ви хочете каву або чай з молоком. Є також прямі неточності, такі, як «національний хліб України робиться з жита і гречки».

Керівник відділу публікацій та інформації британського відділення компанії Thomas Cook Кріс Янг сказав, що ця серія цілком може в майбутньому поповнитися путівником по Одесі. «З Києвом така ситуація: зі зростанням кількості дешевих авіаліній і рейсів, які вони пропонують, а особливо зі зняттям візових обмежень для поїздок до Києва, ми все більше усвідомлювали, що нам потрібно включити і Київ до списку міст, про які ми вже видали путівники», — сказав Янг. Кріс Янг також заявив, що за останні декілька років у англійців спостерігається стійкий інтерес до країн Східної Європи. «Ми бачимо, що до східноєвропейських країн, особливо до столиць, радикально збільшується пасажиропотік. Раніше до нашого списку входив лише Будапешт, а тепер ми робимо путівники такими містами, як Софія, Таллінн, Рига, Вільнюс, Любляна», — сказав Янг. Окрім того, він повідомив, що найближчим часом компанія має намір підготувати путівник по всій Україні.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати