Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Загиблі під Волновахою: смерть «на вулиці» чи на полі бою?

Убивство військових почало розслідувати Міністерство оборони України
13 червня, 12:48

Це роблять для того, щоб остаточно сформулювати причину їхньої загибелі. Адже, як виявилося, у документах не було зазначено, що це сталося під час виконання військової операції.

На Рівненщині матері солдатів, які повернулися з Волновахи у цинкових трунах, обурювалися: їхні сини захищали державу, натомість у свідоцтві про смерть написано, що вони загинули «на вулиці» від «поранень внаслідок нападу з метою вбивства чи нанесення ушкодження».

Крім того, через таке формулювання у документах сім’ї загиблих військовослужбовців ризикують залишитися без державної допомоги та інших видів соціального захисту, коментують правозахисники.

Щоб вирішити ситуацію, голова Рівненської обласної ради Михайло Кириллов звернувся до Президента України та прем’єр-міністра. «Спроби вирішити проблему на обласному рівні виявилися малоефективними. Тому я звернувся до Петра Порошенка та Арсенія Яценюка з проханням вжити невідкладних заходів щодо встановлення відповідності у документах з реальними фактами загибелі військовослужбовців. Як голова обласної ради я зроблю все можливе, щоб допомогти родинам загиблих. Адже сьогодні як ніколи військовослужбовці повинні відчувати, що держава, яку вони захищають, дбатиме про них та їхні сім’ї», — повідомив Михайло Кириллов.

Спеціальне розслідування, яке проводить Міністерство оборони, триватиме 10 діб. За його результатами буде встановлено причинний зв’язок загибелі військовослужбовців з виконанням обов’язків військової служби та зроблено відповідний висновок, повідомляє прес-служба Рівненської обласної ради.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати