Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Байден і Пейлін обмінялися звинуваченнями

04 жовтня, 00:00
ФОТО РЕЙТЕР

Кандидати у віце-президенти США дебатували в прямому ефірі, обмінявшись обвинуваченнями з питань економіки і зовнішньої політики. На єдиній зустрічі віч-на віч перед листопадовими виборами демократ Джо Байден назвав причиною фінансової кризи політику адміністрації Джорджа Буша останніх восьми років, яку він охарактеризував, як «найгіршу за весь час». Суперниця Байдена від Республіканської партії Сара Пейлін відповіла на це тим, що кандидат у президенти Джон Маккейн виступає на підтримку реформ. Вона поклала провину за потрясіння на американському банківському ринку на «хижих кредиторів» і «жадобу і корупцію» на Уолл-стріт. Пейлін також закликала американців виявляти особисту відповідальність і не брати на себе борги, які не спроможні погасити. Представник республіканців звинуватила кандидата в президенти від демократів Барака Обаму в намірі підвищити податки. Байден спростував цю заяву. А на заклик Байдена пояснити, що вона має намір робити з економікою, Пейлін відповіла ухильно, сказавши, що буде діяти «прямолінійно», так, як вважатиме за потрібне.

Торкаючись зовнішньої політики, Пейлін засудила Обаму за небажання визнавати успіх кроків щодо нарощування чисельності військ в Іраку. «Було б жорстокою несправедливістю залишити все в Іраку зараз», — заявила Пейлін. Вона назвала план Обами щодо виведення військ з Іраку «білим прапором капітуляції». Байден парирував це висловлювання, звинувативши Маккейна в «грубих прорахунках» щодо Іраку й у відсутності будь-якого плану врегулювання конфлікту.

Глядачі американських телеканалів CNN і CBS, які стежили за дебатами кандидатів у віце-президенти США, визнали переможцем представника Демократичної партії Джо Байдена. Згідно з опитуванням CNN, Байдену віддали перевагу 51% глядачів, а республіканці Сарі Пелін — 36 %. Опитування серед виборців, що не визначилися, яке провів CBS, також зафіксувало перевагу Байдена: за нього проголосували 46% респондентів, а за Пейлін — лише 21%.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати