Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Джонсон — Путіну: нормалізація відносин з Росією поки що неможлива

20 січня, 18:45
ФОТО REUTERS

Прем’єрміністр Великої Британії Борис Джонсон під час зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним вказав йому на неможливість нормалізації відносин між двома державами, поки РФ не припинить ворожі дії щодо Британії та її союзників. Як повідомляє прес-служба Даунінг-стріт, при цьому глава британського уряду нагадав президенту Росії, що позиція Сполученого Королівства щодо хімічної атаки в Солсбері не змінилася.

«Це було безвідповідальне використання хімічнох зброї та кричуща спроба вбивства невинних людей на британській землі... Подібні атаки не повинні повторитися», — зазначив Джонсон.

Джонсон також заявив Путіну, що нормалізація відносин Сполученого Королівства з РФ неможлива, поки Кремль не відмовиться від «дестабілізаційних дій, які загрожують Британії та нашим союзникам, безпеки наших громадян і підривають колективну безпеку».

Нагадаємо: перша зустріч Джонсона в статусі британського прем’єра з Путіним відбулася в неділю, 19 січня, в Берліні, на полях саміту з врегулювання ситуації в Лівії.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати