Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Скарби Лайм Парку

Історичний маєток у Великобританії працює з обмеженнями
27 серпня, 10:07

Славнозвісний Лайм Парк у Великобританії почав знову поступово запрошувати відвідувачів (після перерви у зв’язку з пандемією COVID-19) з середини липня, а нині тут доступні для огляду і внутрішні приміщення. Щоправда, на сайті історичного маєтку попереджають, що квиток для відвідування необхідно бронювати заздалегідь і приїжджати чітко у вказаний час.

Маєток, що заходиться неподалік Манчестера, складається з власне особняка, ошатного парку та великого заповідника оленів. До речі, частково тут знімали мінісеріал «Гордість та упередження». За задумом режисера, маєток містера Дарсі мав бути найрозкішнішим з усіх будинків у фільмі. Після довгих місяців пошуку його прототип відшукали на кордоні графств Чешир і Дербішир. Це і був маєток Лайм Парк, але через зміну власника будинку продюсер «Гордості й упередження» отримав дозвіл лише на зйомку фасаду, деталізує travel.tochka.net.

Серед особливостей інтер’єру будівлі — суміш стилів, включаючи єлизаветинське тинькування, частини димоходу тощо; вітраж XVI століття (встановлений у XIX столітті); різьблення по дереву XVII століття; ошатну барокову стелю над сходами і так далі, ідеться на сайті www.nationaltrust.org.uk/lyme. Крім того, тут найкраща колекція годинників у Національному фонді Великобританії, включаючи найстаріший у країні маятниковий годинник.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати