Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Андрій КЛЮЄВ: «Військовослужбовці України візьмуть участь у 24 міжнародних навчаннях»

14 травня, 11:24

Україна розширює участь власних військовослужбовців у міжнародних навчаннях.. Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Андрій Клюєв, повідомляє прес-служба РНБО.

За його словами, це дає можливість не лише вдосконалювати вишкіл українських солдатів, а й навички взаємодії з підрозділами інших країн, дозволяє використовувати сучасний досвід розвитку збройних сил різних держав у реформуванні вітчизняної армії.

Андрій Клюєв повідомив, що в планах на цей рік — участь Збройних сил України в 24 міжнародних навчаннях, шість із яких буде проведено на території нашої країни.

За його словами, в Україні заплановано проведення українсько-російських і українсько-білоруських навчань ППО. Їхньою метою стане відпрацювання взаємодії органів управління та чергових сил Протиповітряної оборони з протидії терористам і надання допомоги повітряному судну, що перебуває в небезпеці.

У липні близько двох тисяч військовослужбовців України та Росії в акваторії Чорного моря відпрацьовуватимуть спільні антитерористичні дії в рамках навчань «Фарватер миру2013», повідомив секретар РНБО України. Він нагадав, що після тривалої перерви ці навчання було відновлено, і тепер мають відбутися четвертий рік поспіль.

За словами Андрія Клюєва, також на липень заплановано українсько-американські навчання «Сі Бриз-2013», які традиційно мають пройти в районі Одеси. До 2,5 тисячі військовослужбовців України, США та інших країн відпрацьовуватимуть антитерористичні, антипіратські та гуманітарні операції.

Секретар РНБО України зазначив, що з кожним роком кількість держав, які беруть участь у міжнародних навчаннях на території України, збільшується. Так, в українсько-американських навчаннях «Репід Трайдент-2013», які також в липні відбудуться на території Міжнародного центру миротворчості та безпеки (Яворівський район, Львівська область), може взяти участь близько півтори тисячі осіб із 19 країн. Цього року акцент тренувань миротворчих місій робитиметься на використання аеромобільних підрозділів і багатоцільових вертольотів Мі-8, повідомив Андрій Клюєв.

За його словами, метою навчань «Кленова арка-2013», які відбудуться там же у вересні цього року, стане підготовка багатонаціонального українсько-польсько-литовського батальйону до ведення бойових дій у рамках миротворчих операцій в умовах міста.

Секретар РНБО України також повідомив, що, окрім цього, поточного року заплановано участь військовослужбовців Збройних сил України у 18 багатонаціональних навчаннях на території Росії, Білорусі, Казахстану, США, Німеччини, Франції, Іспанії, Ісландії, Польщі, Словаччини та Молдови.

Андрій Клюєв підкреслив, що для України важливо максимально використовувати можливості міжнародних навчань для підвищення боєздатності та професійного рівня вітчизняної армії, особливо в процесі її реформування та модернізації.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати