Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Армія відповість кризі міцним словом

10 вересня, 00:00

Може, міністрові й не хотілося занадто хвилювати підлеглих, проте його слова «...якщо грошей не платимо, то треба, щоб люди провели зиму в теплі» означали, що затримки з виплатою зарплатні стануть надалі вже невід'ємним атрибутом військової служби.

Брак грошей, окрім платні, негативно вплине й на реалізацію більш масштабних заходів військової реформи.

«Через недостатнє фінансування будуть внесені необхідні корективи в Державну програму будівництва та розвитку Збройних Сил. Ті заходи, які планувалося зробити цього року, будуть перенесені на майбутнє», — визнав міністр.

Нагадаю, що за раніш ухваленою програмою очікувалося: нечисленну боєздатну армію Україна буде мати у 2005 році. Проте цього року вже було призупинено призов на строкову службу до війська. Цей крок пояснювався необхідністю економії державних коштів. Нині серед заходів захисту війська від наслідків економічного загострення генерали на перше місце поставили інформаційну роботу з особовим складом. «Людям треба сказати правду такою, якою вона є, і не роздавати нездійсненних обіцянок», — додав міністр, спілкуючись із офіцерами-вихователями Збройних Сил. Здається, в арсеналі армії для захисту своїх інтересів уже не знайшлося нічого, окрім міцних слів.

№172 10.09.98 «День»
При використанні наших публікацій посилання на газету обов'язкове. © «День»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати