Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Блок Кличка виступив на захист лікарів

02 лютого, 00:00

Учора політичний блок Віталія Кличка пікетував Апеляційний адміністративний суд Києва у зв’язку з тим, що на його засіданні судді скасували попередню ухвалу Шевченківського суду про заборону реорганізації Центральної клінічної лікарні (Жовтневої). Як повідомили «Дневі» в прес-службі блоку Кличка, таким чином ця політична сила продемонструвала свою підтримку лікарям. «Наш політичний блок обурений тим, що Апеляційний суд став на сторону КМДА, оскільки це означає, що Жовтневу лікарню чекає реорганізація і переділ земель», — сказала прес-секретар блоку Кличка Олена Литвишко.

Разом із тим, вона вважає, що важко відповісти, якою буде реакція блоку Кличка на позавчорашню ухвалу Верховного Суду залишити в силі вердикт про закриття кримінальної справи за фактом підкупу виборців Черновецьким на виборах міського голови Києва 2006 року.

Нагадаємо, що відповідну ухвалу винесено в четвер колегією суддів палати з кримінальних справ Верховного Cуду України після розгляду касаційної скарги громадянина Віктора Спиридонова. «Касаційну скаргу Спиридонова залишити без задоволення. Постанову Печерського районного суду, а також постанову слідчого Генеральної прокуратури України про закриття кримінальної справи і постанову Апеляційного суду Києва залишити без змін», — говориться в ухвалі суду.

Як повідомлялося, позивач Спиридонов 2006 року звернувся до Печерського суду з приводу підкупу виборців Л. Черновецьким на виборах. Однак Печерський суд відмовив у розгляді скарги. Апеляційний суд, куди звернувся В. Спиридонов, залишив у силі ухвалу Печерського суду.

Представник В. Спиридонова Валерій Карпунцов повідомив про намір знову зібрати матеріали з даної справи й направити їх до прокуратури Києва, незважаючи на відмову конституційної інстанції.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати