Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Будинок Сікорського – відвоювали?

Суд розірвав договір оренди із сумнівним благодійним фондом
15 грудня, 18:32
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

Триповерховий цегляний будинок на Ярославовому Валу, 15Б пам’ятає, як у його кімнатах та прилеглому скверику проектував свої перші моделі гелікоптера авіаконструктор Ігор Сікорський. І було б справедливим, щоб про це «розповідав» сам будинок, його музейні експозиції чи тематично облаштований простір. Саме до цього крок за кроком рухаються активісти разом з Міністерством оборони. Останні 15 років будинок орендував Міжнародний благодійний фонд «Музей історії повітроплавання і авіації ім. Сікорського» і начебто мав зробити тут музей геніального конструктора. Та як писав раніше «День», будинок наразі доведено до аварійного стану, тому активісти спільно з МО ініціювали розірвання договору оренди з благодійним фондом. Як з’ясувалося згодом, за ним стоїть родина Нестора Шуфрича.

У листопаді-грудні у Господарському суді міста Києва розглядали позов військової прокуратури Київського гарнізону Центрального регіону України. А цього тижня суд виніс рішення про розірвання договору з фондом, а будинок Сікорського разом з прилеглою земельною ділянкою зобов’язано повернути державному підприємству МО. Як інформує прес-служба військової прокуратури, у суд були надані «беззаперечні докази порушення умов договору оренди, а саме непроведення ремонту будівлі, незабезпечення її охорони та утримання з грубими порушеннями вимог санітарного стану».

Та активісти впевнені, що це не кінець. Очевидно, будуть апеляційні скарги від фонду, але боротися до кінця готові. Фіналом цієї історії має бути справжній музей Ігоря Сікорського, а не фейковий.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати