Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Четвертий день народження за гратами

13 липня виповниться 41 рік Олегу Сенцову. У цей день по Україні відбудуться кінопокази на його підтримку
12 липня, 13:13
ФОТО REUTERS

«Олег Сенцов бачив окупанта в рідному місті. Він три місяці переживав страшні для всієї України події і не зупинився. Коли його затримали, він не зламався під катуваннями. Він став великим героєм сучасності! І ми всі разом звільнимо Олега!» — говорив колишній «в’язень Кремля» Геннадій Афанасьєв на минулорічній акції до дня народження Олега Сенцова.

Минув ще один рік, а режисер, письменник, учасник Євромайдану та антивоєнних протестів досі перебуває за ґратами. Нагадаємо, Олега Сенцова разом з Олександром Кольченком російська влада абсурдно звинуватила в тероризмі, і 2015 року вони отримали 20 і 10 років колонії суворого режиму відповідно. Нині Олег відбуває покарання в Якутську.

Друзі політв’язня, знамениті кінематографісти, громадські активісти, просто небайдужі люди не забувають про нього. Зокрема, 13 липня по всій Україні відбудуться безкоштовні покази фільму «Процес. Російська держава проти Олега Сенцова» Аскольда Курова. Про це повідомляють у компанії «Артхаус Трафік», яка допомагає в організації події. Покази фільму «Процес» відбудуться на понад 20 локаціях: в Одесі («Зелений театр»), Львові (Львівський обласний молодіжний центр), Рівному (Рівненська обласна бібліотека для молоді), Києві, Сєверодонецьку, Вінниці, Запоріжжі, Ізюмі, Костянтинівці та інших містах. Вхід на сеанси вільний.

«Процес» Аскольда Курова розповідає про суд над Олегом Сенцовим і спроби родини, друзів та адвокатів режисера звільнити його із в’язниці. Міжнародна прем’єра стрічки відбулася в позаконкурсній програмі 67-го Берлінського кінофестивалю, нагадують в «Артхаус Трафік». Прем’єра в Україні відбулася в межах Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

Підтримати Олега Сенцова можна різними способами, і, звісно, робити це варто цілий рік. Повна інформація про це є на сайті групи «Комітет солідарності» — solidarityua.info. Зокрема, можна написати режисерові листа, який має бути без політичних закликів і російською мовою. Адреса: 677004, Российская Федерация, Республика Саха (Якутия), г. Якутск, ул. Очиченко, д. 25, ФКУ ИК-1 УФСИН России по Республике Саха (Якутия), Сенцову Олегу Геннадьевичу, 1976 г. р.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати