Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«День» для сходу

Цього тижня автори газети відвідають три міста Донбасу та представлятимуть свої книжки про причини і наслідки війни
09 грудня, 18:49
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

Цього тижня вкотре БО «Фонд сприяння ініціативам газети «День» в межах тривалої акції «День» для сходу» відвідає Донбас. А саме з п’ятниці по неділю журналісти «Дня» разом з мистецьким об’єднанням «Музбат», БФ Святої Покрови за підтримки Київських компаній «Аквавіта», «Аквасервіс» представлять у Краматорську,  Артемівську та Сєверодонецьку книги «Я — свідок. Записки з окупованого Луганська», «Катастрофа і Тріумф. Історії українських Героїв» та «Котел», або Справа без терміну давності». Перша книжка, Валентина Торби, присвячена драматичним подіям, які розгорнулись у його рідному місті Луганську, а саме — окупації Росією Донбасу, зухвалим провокаціям російських спецслужб та витокам конфлікту. Друга книжка, Марії Семенченко, розповідає про історії українських воїнів, котрі боронять нашу країну. Третя — упорядника Івана Капсамуна — розповідає про витоки кланово-олігархічної системи в Україні й зокрема про принципову трагічну подію — вбивство Георгія Гонгадзе, яке досі не розкрито, а головного його замовника по цей день не покарано. Всі ці видання є єдиним триптихом, що дає відповіді на питання витоків катастрофи, яку розв’язала Росія проти України. На жаль, не лише на Донбасі, а й загалом в Україні не завжди можна зустріти тих, хто дійсно глибинно дослідив цю тему. Адже фактично з середини 1990-х років загадана кланово-олігархічна система, піклуючись про власні інтереси, а не про національні вектори, послабила внутрішню оборону країни і розв’язала руки агресору. Агресору, який 2014 року застосував цілий арсенал засобів гібридної війни для окупації українських територій.

Окрім презентації книжок, присвячених війні на Донбасі, перед військовими та городянами буде проведено концертну програму, в якій візьмуть участь українські гурти «Тінь сонця» (м. Київ) та «Друже музико» (м. Одеса). Окрім того, під час заходів присутнім вручатимуть українську символіку.

Книги авторів «Дня» подарують місцевим бібліотекам та школам завдяки В.Я. Кривобоку — заступнику президента БФ газети «День» та директору українсько-американського підприємства «Золоті ворота ЛТД». Одночасно буде вручено сертифікати на місячну безкоштовну передплату на газету «День».

В організації заходів задіяні волонтери БФ Святої  Покрови, українські патріотичні організації Донбасу, Донецька та Луганська військово-цивільні адміністрації.

План заходів наступний:

♦ 11 грудня, 13.00—15.00

Донецька область, м. Краматорськ, пр-т Миру, 9. Клубний заклад «Вільна хата»

♦ 12 грудня, 13.00—15.00

Донецька область, м. Артемівськ, вул. Горбатого, 2.

Клубний вільний простір  «Майстерня»

♦ 13 грудня, 13.00—15.00

Луганська область, м. Сєверодонецьк, пр-т Совєтський, 54.

Кризовий медіа-центр


ДО РЕЧІ

10 ГРУДНЯ В УЖГОРОДСЬКОМУ «КОБЗАРІ» — ДЕНЬ «ДНЯ»

Уже третій рік поспіль в Ужгороді у рамках щорічного передсвяткового конкурсу «Книга на Миколая» у книжковому магазині «Кобзар» відбувається акція «Письменник за прилавком», під час якої автори, представляючи власні видання, мають чудову нагоду поспілкуватися з читачами. Цього грудня за прилавком «Кобзаря» уже стояли науковець Роман Офіцинський, дитячі письменниці Марія Раді та Галина Малик, поети Марічка Черничко та Володимир Сурнін, авторка психологічних есе Наталія Братасюк.

А сьогодні у «Кобзарі» — День «Дня». Увазі любителям друкованого слова буде запропоновано книжкові новинки цього року: «Повернення в Царгород», книги з публіцистичного триптиха («Я — свідок» та «Катастрофа і Тріумф»), а також бестселери попередніх років — «Сила м’якого знака», «Україна Incognita» та «Україна Incognita. TOP-25». Тож чекаємо вас сьогодні у «Кобзарі» (площа Корятовича, 1) з 13-ї години.

Ольга ХАРЧЕНКО, «День»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати