Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Десятки тисяч операцій. Врятовані людські життя»

У Дніпрі відзначають ювілей видатного ортопеда-травматолога Олександра Лоскутова
26 травня, 20:11

Академіка Олександра Євгеновича Лоскутова, що поставив на ноги десятки тисячі пацієнтів, добре знають як в Україні, так і за її межами. Він одним з перших почав впроваджувати в медичну практику встановлення штучних суглобів. «Десятки тисяч операцій. Врятовані людські життя. Тисячі нещасних, яких привозять до академіка як до останньої інстанції. Його мужність, сміливі вчинки і разючий розум завжди виручали, коли життя зупинялося на лезі скальпеля. Мета всього його життя — створення поколінь найкращих хірургів-травматологів «, — написав головний лікар Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко на своїй сторінці в Facebook. Пацієнтами видатного ортопеда-травматолога із «золотими руками» були як пересічні, так і багато відомих людей, які зверталися по допомогу.

Народився Олександр Лоскутов 1950 року у Дніпродзержинську, закінчив Дніпропетровський медичний інститут і багато років працює в обласній лікарні ім. Мечникова. За свою наукову діяльність Олександр Лоскутов 1996 року був удостоєний Державної премії України за впровадження інноваційних методів при реконструктивних і відновних операціях на великих суглобах. Починаючи з 1991 року він незмінно очолює кафедру ортопедії і травматології Дніпропетровської медичної академії, а його докторська праця про хірургічне лікування застарілих ушкоджень гомілковостопного суглоба стала знаковою для галузі. Відомий вчений має понад 200 наукових праць і понад 30 запатентованих винаходів, пов’язаних із застосуванням у медичній практиці штучних суглобів. Олександр Лоскутов тісно співпрацює з досвідченими фахівцями Європи.

«Бог дав академікові Лоскутову і зріст, і талант, і здоров’я, і силу, і розум, а ще веселу вдачу. Усе, що він, як справжній професіонал, не шкодуючи сил, передає своїм учням», — каже заступник головного лікаря Юрій Скребець. Редакція газети «День», яка неодноразово писала про відомого лікаря з Дніпра Олександра Лоскутова, приєднується до привітань ювіляра.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати