Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Для посилення функцій епіднагляду

МОЗ планує створити «Центр громадського здоров’я»
12 травня, 11:26

У Міністерстві охорони здоров’я України під головуванням в.о. міністра Віктора Шафранського відбулася нарада з питань створення Державної установи «Центр громадського здоров’я МОЗ України» та реорганізації Держсанепідслужби України. У заході взяли участь представники профільних державних установ, науковці, міжнародні експерти, повідомляє www.kmu.gov.ua.

Віктор Шафранський нагадав присутнім, що в контексті реформи громадського здоров’я Україна здійснює заходи з імплементації розділу 22 Угоди про асоціацію з ЄС щодо створення Центру громадського здоров’я. «Ми йдемо шляхом подальшого розвитку первинної медико-санітарної допомоги та навчання персоналу; попередження і контролю над інфекційними хворобами, такими як ВІЛ/СНІД і туберкульоз, підвищення готовності до ризику спалахів високопатогенних хвороб та імплементації Міжнародних медико-санітарних правил; попередження та контролю за неінфекційними хворобами шляхом обміну інформацією та найкращими практиками, пропагування здорового способу життя, визначення основних детермінант здоров’я та проблем в галузі охорони здоров’я», — додав Віктор Шафранський.

«Центр громадського здоров’я розглядається як база для посилення функцій епіднагляду за інфекційними та неінфекційними захворюваннями. Серед іншого, планується запровадити сучасні інструменти для забезпечення епіднагляду у реальному часі, у тому числі запровадження інформаційних систем, розроблення та впровадження оновлених тренінгових програм для системи громадського здоров’я в цілому, покращення матеріально-технічної бази», — зазначив заступник Міністра охорони здоров’я Ігор Перегінець.

Експертна робоча група з міжнародною участю розробила відповідні законодавчі та нормативно-правові акти у вказаній сфері. У складі робочої групи працювали науковці та провідні галузеві фахівці, представники Держсанепідслужби, Європейського Союзу, ВООЗ.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати