Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Донецький технічний університет – переїжджає

Ініціативна група ДонНТУ звернулася до Міносвіти з проханням завершити переїзд університету з територій, підконтрольних терористам
07 жовтня, 12:30

Нагадаємо, наприкінці вересня на своєму офіційному сайті МОН повідомило про рішення перенести діяльність Донецького національного технічного університету як окремої юридичної особи. З місцем розташування вузу мала визначитися ініціативна група. Наразі йдеться про переведення ДонНТУ до Красноармійська, де університет має свою філію. «Сьогодні інформації про інші варіанти місць евакуації ДонНТУ, окрім Красноармійська, у нас немає. — розповів «Дню» на умовах анонімності Представник ініціативної групи з порятунку університету. — Зараз йдеться про переїзд лише адміністрації ДонНТУ, тобто, ми міняємо тільки прописку юридичної особи, оскільки фізично перенести велику матеріально-технічну базу університету і десятки корпусів неможливо! Поки рятуємо офіційне існування ВНЗ і просимо МОН України не залишити переїзд лише у планах. Ситуацію можна назвати ризикованою. Балансуємо над прірвою під назвою «ДНР». Люди у нашому університеті працюють різні. Але, думаю, адекватних більше».

У зверненні до міністра освіти і науки Сергія Квіта активісти ДонНТУ наголосили: «Велика кількість сепаратистські налаштованих представників адміністрації університету, його складна структура і повна відсутність реальних дій по його евакуації на місцях — все це ставить під загрозу можливість нашого переїзду. Ми просимо МОН України не зупинятися на шляху до реалізації ініціативи евакуації ДонНТУ і сподіваємося на реальну допомогу і підтримку!».

Наразі створення ініціативних груп на місцях — найбільш ефективний шлях домогтися від МОН допомоги у переїзді вишів із територій, підконтрольних терористам. Координатор громадської ініціативи «Студентський захист» Андрій Черних каже: «До нас зверталися студенти Донецького технічного університету та інших університетів зі Сходу. Питали, як перевести ВНЗ на територію, підконтрольну українській владі, аби отримувати українські дипломи та стипендії. У таких випадках раджу звертатися до МОН, створювати ініціативні групи — це і було зроблене активістами ДонНТУ. Бажання студентів та викладачів враховане, міністерством освіти прийнято рішення перевести ДонНТУ до Красноармійська. Як це буде відбуватися технічно, сказати складно. Наскільки знаю, виконуючий обов’язки ректора ДонНТУ вже має бути у Красноармійську та визначатися із початком робочого процесу. Найближчим часом повинен з’явитися наказ міністра щодо цього донецького вишу. Студенти, які не зможуть переїхати в інше місто, зможуть навчатися дистанційно у ВНЗ, переведеному до Красноармійська, і так само отримають дипломи українського зразка».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати