Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Флористи готуються до Різдва-2000

13 листопада, 00:00

Всеукраїнський конкурс флористів «Різдвяні свята-2000» було організовано і проведено фірмою «R&D» в торговому домі «Роксолана». Він завершився відкриттям виставки, складеної з робіт переможців, і був приурочений до торжеств, що наближаються з нагоди двотисячоріччя Різдва Христового. Крім того, на церемонії нагородження глава торгового дому Ігор Добруцький представив присутнім свого нового компаньйона.

Головною ідеєю конкурсу було відродження давніх сімейних свят — св. Миколая, Нового Року, Різдва, Старого Нового Року, Хрещення, а фотографії робіт кращих українських флористів планується використати при виготовленні іменних новорічних і різдвяних вітальних листівок. Завдання повністю відповідали цьому духу: «Різдвяна ялинка», «Христос рождається! Славімо Його!» і «Новорічний подарунок». Перша премія дісталася Людмилі Тукало (Київ, «Роксолана»), другу поділили Віра Антипова (Київ, «Христина») і Наталія Мацавецька (Київ, незалеж. авт.), третю отримали Андрій Лободін (Львів, «Запах роси») і Світлана Кубрак (Київ, «Срібні дзвони»). Всі конкурсні роботи буде продано як власність оргкомітету.

За всіх небагатьох, але безсумнівних достоїнствах задуму, конкурс оголив багато проблем. Зокрема, менший, ніж у «передберезневого», масштаб конкурсу пояснюється роз'єднаністю в середовищі наших флористів. Крім того, становлення національного фолку у флористиці утвердиться, вочевидь, ще не скоро, оскільки навіть юридично самої професії флориста в Україні поки що не існує. Однак новий партнер пана Добруцького Микола Блошко висловив упевненість не лише в успіху спільних зусиль, але й у перспективності цього виду мистецтва для нашої країни.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати