Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Гарбуз як символ... відродження села

Невеличкий населений пункт, що входить до складу Миколаївської ОТГ на Дніпропетровщині, став переможцем національного конкурсу
23 лютого, 19:45

Село Маломиколаївка Дніпропетровської області отримало звання «Неймовірне село України». Невеличкий населений пункт, що входить до складу Миколаївської ОТГ, став переможцем національного конкурсу. «Всеукраїнський конкурс «Неймовірні села України» проходить щороку. Територіальні громади та населені пункти готують цікаві бізнес-проєкти, корисні для їхніх мешканців. Переможець отримує головний приз від Посольства Королівства Нідерландів в Україні — 100 тисяч гривень», розповідають в департаменті економічного розвитку Дніпропетровської ОДА. Цьогоріч кошти на реалізацію проєкту отримає Маломиколаївка. Село невеличке — у ньому нараховується 280 мешканців. Селяни згуртувалися навколо ідеї — налагодити виробництво цукатів із гарбуза. Продукцію збираються реалізовувати через інтернет, виставки, фести. Спочатку в громаді, а згодом планують вийти на рівень області й країни. У перспективі — експортувати смаколики за кордон. 

«Гарбуз — головна «родзинка» Маломиколаївки. Його вирощують ледве не на кожному городі. Місцеві вирішили зробити гарбуз ще одним національним символом — на кшталт сала», — сказав голова Миколаївської територіальної громади Віктор ОДОЄВЦЕВ. За призові кошти в селі планують придбати обладнання для виготовлення цукатів. Найперше, що потрібно, сушарки. Кажуть, грошей для старту має вистачити. Цьогоріч планують виготовити 120 кг сушених «гарбузяників». «Наші маломиколаївці показали всій Україні, що це реально. Знайти креативну ідею. Підготувати бізнес-план. Презентувати проєкт на конкурсі. І принести інвестиції в село. А це і додаткові надходження до місцевого бюджету, і нові робочі місця», — пояснює Віктор Одоєвцев. Загалом до конкурсу «Неймовірні села України» долучилися понад 200 населених пунктів країни.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати