Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Iнвестиції в майбутнє

28 травня, 00:00

Конкурс «Сезони моди» — погляд у майбутнє» встиг полюбитися прихильникам моди передусім своїм молодіжним антуражем. Молоді дизайнери, або, як каже один з його організаторів Володимир Нечипорук, «генофонд української моди» щосили намагається наздогнати й перегнати «стару гвардію». Стару, звісно, відносно, але все ж таки. Віковий ценз учасників конкурсу майже за комсомольською традицією — до 28 років. Крім того, дизайнери за регламентом можуть брати участь у конкурсі двічі. Організатори пішли назустріч молоді, яка дійсно хоче чогось добитися в модному бізнесі. Отож, на нинішньому дефіле «Сезони моди» — майбутнє в стилі light» будуть і ті, хто вже намагався завоювати симпатії журі, але з першої спроби, на жаль, не вийшло. Трохи переінакшена назва конкурсу цього року пояснюється тим, що офіційним партнером шостого конкурсу виступить «Coca-Cola light». До речі, цей бренд планує вручити й свій грант конкурсанту, який сподобається, — допомога дизайнеру на розвиток бізнесу. Аналогічним, але вже від організаторів, буде Гран-прі. За друге місце передбачена участь у російському престижному конкурсі «Російський силует», за третє — fashion-story або обкладинка в журналі «Сезони моди».

Із 35 півфіналістів до фіналу потрапили 19 учасників. Незважаючи на все більшу географію учасників, в основному вчаться вони або вчилися в Київському національному університеті технологій і дизайну. Якщо говорити про регіональних лідерів, то найбільше їх у Львові, Хмельницькому та Києві. Проте й інші регіони не стоять на місці. Наприклад, на нинішньому конкурсі з’явиться учасник з «незасвіченого» поки Ужгорода.

Главою журі традиційно стане Сергій Бизов, який хоч таким чином сповістить про себе, бо колекцій він останнім часом не робить. Принаймні, широкій публіці про це нічого не відомо. Крім нього, до журі ввійдуть відомі дизайнери й fashion-журналісти провідних журналів.

Для молодих дизайнерів конкурс — пряма інвестиція в профі-бізнес. Багато хто з переможців на «Сезонах моди» — погляд у майбутнє» вже влаштовані й запитані. Приміром, Андре Тан — нова, а за великим рахунком вже сяюча, зірка української моди. Марина Федорченко уклала контракт з телеканалом «М-1», Юрій Варивода — провідний дизайнер БП «Столичний»... Модна акція відбудеться увечері 1 червня в нічному клубі «Freeдом».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати