Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Канадський космодром став ближчим на крок

Готується підґрунтя для запуску нової ракети-носія із Дніпра
07 червня, 11:23

У Канаді дозволили будувати космодром для запуску нової ракети-носія із Дніпра. Про це йдеться в повідомлені прес-служби конструкторського бюро «Південне». «Міністр охорони навколишнього середовища канадської провінції Нова Шотландія Гордон Вілсон дав схвальну відповідь компанії Maritime Launch Services щодо їхнього плану будівництва космодрому в районі Хазел-Гілл — Кансо графства Гайсборо. Це означає, що перший комерційний космодром Канади став ще на один крок ближчим до реалізації. Початок будівельних робіт на космодромі біля міста Кансо заплановано на 2019 рік», — ідеться в повідомленні.

Для запуску із канадського космодрому КБ «Південне» розробило нову ракету-носій «Циклон-4М». «РН «Циклон-4М» — це цілком комерційний проект, який схвально сприйняла світова космічна спільнота. В основу цього проекту, який впроваджується у співпраці з канадською компанією Maritime Launch Services, покладено технічні та конструкторські рішення, що надають можливість максимально швидко, з високим рівнем якості, надійності і з конкурентною вартістю вивести на ринок пускових послуг РН «Циклон-4М», повідомляють у КБ «Південне». Завдяки залученню міжнародних коштів для реалізації цього амбітного проекту українські підприємства космічної галузі зможуть отримати нові комерційні контракти: зокрема, ракетно-космічний «Південмаш» отримає можливість поступово збільшити завантаження підприємства, починаючи з виготовлення експериментальної матчастини і закінчуючи наступним переходом до серійного виробництва шести-восьми ракет-носіїв щорічно, а це і відновлення потужностей підприємства, і нові робочі місця, і видатки до бюджету, а також новий етап в історії українського космосу.

Слід відзначити, що на відміну від своїх попередників з однойменної серії, ракета-носій «Циклон-4М» працює на екологічних компонентах палива і не завдає шкоди довкіллю.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати