Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Карантин стимулював велосипедистів

Їхня кількість на вулицях Києва зросла удвічі
22 жовтня, 19:54

Кількість велосипедистів восени у Києві зросла у 2,5 рази у будні, а у вихідні — майже у 2 рази у порівнянні з минулим роком. Такі результати підрахунку, який провела U-Cycle у вересні 2020 року. За словами експертів, якщо під час пандемії місто організує тимчасові велодоріжки, то кількість велосипедистів значно зросте.

Підрахунок велосипедистів проводився 9 та 19 вересня на 22 перехрестях у Києві. Протягом двох годин активісти U-Cycle нарахувала у робочий день 4569 велосипедистів та у вихідний — 3675. Такі показники є абсолютним рекордом за сім років підрахунку в осінній сезон. Більше велосипедистів було тільки у квітні цього року під час жорсткого карантину — 5431 у будень. Крім того, вперше у Києві проведено підрахунок, скільки людей користується легким персональним транспортом (електросамокати, моноколеса і т.д. ). У будні зафіксовано 1152 користувачів, а у вихідний вдвічі менше — 665. 

«Під час жорстокого карантину місто не скористалось моментом, щоб покращити велоінфраструктуру. Попри це у Києві суттєво зросла кількість людей, що обирають велосипеди або легкий персональний транспорт для пересування. Кількість хворих на коронавірус у Києві продовжує збільшуватися. Тому для уникнення скупчень людей у громадському транспорті влада має облаштувати тимчасові велосмуги за прикладом європейських міст», — наголошують експерти U-Cycle.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати