Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Картини з пережитого минулого та... майбутнього»

Сьогодні — День «Дня» в Луцьку, у рамках якого відбудеться відкриття нашої фотовиставки та зустріч Лариси Івшиної зі студентами та викладачами Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки
07 березня, 11:05
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Щорічні зустрічі «Дня» зі студентством, викладачами та всіма лучанами, які цінують інтелектуальний продукт, у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки уже понад десять літ є доброю традицією, яка щоразу збагачується новими гранями. Газету, яка продукує розумні смисли, добре знають і люблять на Волині, в Україні та за її межами, з нетерпінням чекаючи нових злободенних матеріалів, серйозної вдумливої аналітики, інформації для роздумів і дій — особливо у наш непростий час, що вимагає невідкладних і водночас зважених рішень.

7 березня в Лесиному університеті — знову День «Дня». Розпочнеться він із фотовиставки «День-2013», яку відкриють ректор Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Ігор Коцан та головний редактор газети «День» Лариса Івшина. Буде представлено майже 150 світлин-переможців ювілейного XV Міжнародного фотоконкурсу газети «День», обраних із понад 2-х тисяч надісланих фоторобіт (нагадаємо, у конкурсі беруть участь як професіонали, так і аматори з усіх куточків нашої держави). Окрім традиційних номінацій конкурсу — «Події», «Особистості», «Український світ», «Життя як воно є», «Світ очима дітей», додалася нова — «Цілі Розвитку Тисячоліття» від міжнародної організації ПРООН. Важливим є й те, що виставка відкривається саме нині, у непростий, бурхливий час. Події Євромайдану були в центрі уваги суспільства в останні місяці, і фотокори «Дня» весь час перебували у гущі подій. Тож, хоч ці знімки і не були представлені на Фотоконкурсі «Дня», для них у Луцьку виділено окремий стенд.

Після відкриття фотовиставки студентська молодь і освітяни Луцька поспілкуються з головним редактором «Дня», членом Наглядової ради вишу Ларисою Івшиною. Тема зустрічі — презентація циклу книг «Підривна література»  з серії «Бібліотека газети «День»». «Звичайно, я вважаю, що вчитися плавати треба до «шторму», а не під час нього. Але все одно, якими б зараз не були складними внутрішні переживання і зовнішній світ, треба продовжувати робити ту роботу, яка тільки єдина може вирвати Україну з минулого. Це — інтелектуальна робота з молодими. Я абсолютно переконана в тому, що сьогоднішня гострота проблем пояснюється лише тим, що в цьому напрямі зроблено надзвичайно мало. І продовжувати треба не лише «Дню», а всім, бо цей шторм не останній», — говорить головний редактор «Дня» Лариса Івшина.

Відбудеться також  традиційна вже акція «Подарунок рідній школі», в ході якої найновіша збірка «Підривна література» буде подарована середнім школам Луцька.

«Фотовиставка «Дня», — ділиться враженнями начальник відділу молодіжної політики та соціальної роботи СНУ Володимир ЗАХОЖИЙ, котрому вже пощастило переглянути матеріали експозиції, — це надзвичайна подія, яка  впродовж  останніх років створює особливу атмосферу у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки. Як студенти, так і викладачі нашого вишу не тільки самі цікавляться світлинами виставки, а й постійно з задоволенням запрошують на неї своїх близьких та друзів. Уся університетська спільнота з захопленням відгукується про цю подію.

Коли переглядав фотографії, перед очима з’являлися картини як і з пережитого минулого, так і... з майбутнього. Особливо запам’яталися обличчя людей з Євромайдану, в чиїх очах горить бажання змінити нашу країну».

«Упевнений, що представлені фотознімки відображатимуть зміни, які відбулися в сучасному українському суспільстві, і актуальну атмосферу. Фотовиставка буде також  різноплановою, які і завжди, коли на знімках представлені всі аспекти нашого життя», — говорить про свої очікування директор бібліотеки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Володимир Собчук. І додає: «Відкриття фотовиставки «Дня» у Східноєвропейському університеті вже стало традицією, і цього року мені вже неодноразово телефонували із запитанням: коли буде фотовиставка «Дня»? Тож «День» у Луцьку чекають із нетерпінням».

Усі охочі зможуть відвідати Фотовиставку «Дня» у стінах Східноєвропейського національного університету до 23 березня. Нагадуємо, традиційно можна буде проголосувати за найкращу, на ваш погляд, світлину.

Про найцікавіші моменти зустрічей у Луцьку та важливі думки, озвучені під час них, — найближчим часом на нашому сайті та у газеті «День».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати