Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / УКРАЇНА

21 березня, 00:00

«Наша Україна» готує нову Конституцію

Керівник виборчої кампанії блоку «Наша Україна» Роман Безсмертний заявляє, що робоча група завершує роботу над новим текстом Конституції України, який буде запропонований на розгляд нового складу парламенту. «Сьогоднішні конституційні зміни не можна вважати завершеними. Ми всі стали свідками того, що Конституція половинчаста. Фрагментарні зміни тільки погіршують Конституцію, вона потребує системних змін — від розділу прав людини до розділу внесення змін», — передає слова Р. Безсмертного прес-служба «Нашої України». За його словами, робоча група, в яку входять вчені й експерти, вже обробила 90 статей і продовжує свою роботу. Пропозицію «Нашої України» прокоментував учора голова Верховної Ради України Володимир Литвин. За його словами, проект робочої групи про внесення змін у Конституцію України може бути реалізований в ряді законодавчих актів, а Основний закон не потребує змін. В інтерв’ю журналістам у Феодосії, відповідаючи на запитання, наскільки реальним може бути прийняття рішення про твердження нової Конституції України, проект якої завершує готувати робоча група блоку «Наша Україна», В. Литвин сказав: «Я думаю, що вона (пропозиція) буде реальною за однієї умови — якщо там буде написано в заключних положеннях або в преамбулі, що після чергової президентської кампанії в нас міняється Конституція». «Давайте запишемо просто, що кожному новому президенту — нова Конституція, і не буде проблем», — сказав В. Литвин. «Як правило, це стимулюють люди, які повсюди стоять, щоб виступати від імені та за дорученням і не нести жодної відповідальності», — відзначив він.

Степан Гавриш «працевлаштував» Миколу Азарова

Опозиційний блок «Не ТаК!» стурбований можливістю створення коаліції між Партією регіонів і блоком «Наша Україна» в новообраному парламенті. Про це заявив один із лідерів Опозиційного блоку «Не ТаК!» Степан Гавриш на прес-конференції в агентстві Iнтерфакс-Україна в понеділок. Він наголосив, що програма Партії регіонів, проголошена на 9-му з’їзді партії, «близька» до програми «Нашої України». «Я передбачаю, що йдеться про узгоджену позицію між Президентом і представниками Партії регіонів», — сказав він. За словами С. Гавриша, цього тижня пройдуть переговори між представниками Партії регіонів і «Нашою Україною» про можливу майбутню коаліцію в парламенті. Представник блоку «Не ТаК!» передбачає, що обговорюваною кандидатурою на посаду прем’єр-міністра є кандидатура Миколи Азарова. За словами лідера блоку «Не ТаК!», саме США «намагаються побудувати політичну систему на «двох ногах», використовуючи В. Ющенка і В. Януковича. С. Гавриш наголосив, що для їхньої політичної сили позиція Партії регіонів є дуже важливою, оскільки «всі ми свого часу працювали на формування рейтингу» лідера цієї політичної сили.

Конкурс скрипалів: рівняння на Корею

Урочистим нагородженням переможців завершився в Одесі II Міжнародний конкурс скрипалів, присвячений пам’яті видатного музиканта Давида Ойстраха. Участь у ньому взяли 27 молодих скрипалів із 16 країн світу. Гран-прі конкурсу та премію в 20 тис. доларів отримала 22-річна скрипалька з Республіки Корея Соу Янг Юн. Перше місце, золоту медаль і 15 тисяч доларів завоював скрипаль із Росії В’ячеслав Шестиглазов. Звання «Кращий український виконавець» привласнено Сергію Сухобрусову.

Скоєно замах на бізнесмена

У Дніпропетровську невідомий обстріляв із автоматичної зброї автомобіль, у якому був кандидат у депутати в Дніпропетровську обласну раду від блоку «Наша Україна», член наглядової ради «ВАТ «Укрнафта» Геннадій Корбан. Про це вчора повідомив департамент громадських зв’язків МВС України. Г. Корбан не постраждав, проте його охоронець отримав вогнепальне поранення грудної клітки, поперекової ділянки й лівої гомілки. Його госпіталізовано до обласної клінічної лікарні ім. Мечникова. Департамент повідомляє, що у неділю о 22.15 в чергову частину Дніпропетровського міськуправління внутрішніх справ надійшло повідомлення від громадян про те, що поблизу одного з будинків на площі Шевченка лунають постріли. Під час виїзду на місце міліція встановила, що невідомий, знаходячись на території двора будинку, з даху гаража, розташованого на відстані 20 метрів, обстріляв із автоматичної зброї автомобіль «Мерседес», у якому знаходився Г. Корбан та його охоронець. Автомат зловмисник кинув на місці злочину. Міліція виявила там близько 30 гільз. Прокуратура Жовтневого району Дніпропетровська порушила кримінальну справу по ознаках злочину, передбаченого ст. 15 і 115 ч.1 Кримінального кодексу (замах на умисне вбивство). Член наглядової ради ВАТ «Укрнафта», керівник компанії «Славутич-Капітал» Г. Корбан, за даними агентства Iнтерфакс-Україна з бізнес-кіл, тісно пов’язаний діловими контактами з групою «Приват».

Голосуємо «по-літньому»

В Україні в ніч проти неділі, 26 березня, почне діяти літній час. О 3.00 ночі стрілки годинника будуть переведені на одну годину вперед. Порядок обчислення часу, згідно з яким перехід в останню неділю березня на літній час, і повернення в останню неділю жовтня на зимовий час, був затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 13 травня 1996 року №509, пише Iнтерфакс-Україна. 26 березня в Україні відбудуться вибори до Верховної Ради, місцевих рад усіх рівнів, а також міських, сільських і селищних голів. Виборчі дільниці відкриті з 7.00 до 22.00. Літній час в Україні в нинішньому році діятиме до останньої суботи жовтня, коли в ніч з 28 на 29 жовтня стрілки годинника о 4.00 будуть переведені на годину назад. Уперше переводити стрілки почали у Великій Британії в 1908 з метою економії і більш раціонального розподілу електроенергії на протязі доби, в США літній час застосовується з 1918 року. Наразі він вводиться в усіх європейських державах і практично на всіх широтах від Канади до Австралії (понад 110 країн). У Радянському Союзі перехід на літній і зимовий час був введений у 1981 році. На думку експертів, переведення стрілок дозволяє знизити енерговантаження й поліпшити екологічну обстановку, забезпечує стійку роботу єдиної енергосистеми країни, узгодженість транспортних вантажопотоків, організацію теле- і радіомовлення.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати