Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / Україна

25 квітня, 00:00

Відкрито рахунок для збору коштів на пам’ятник Михайлині Коцюбинській

На замовлення ініціативної групи, до якої увійшли найближчі друзі та соратники Михайлини Хомівни, скульптор Микола Білик готує ескізний проект пам’ятника учасниці руху шістдесятників та літературознавцю, який буде встановлено на Байковому кладовищі. Загальний кошторис — 82 605 грн. Ініціатори вшанування пам’яті Михайлини Коцюбинської розпочали збір добровільних внесків на реалізацію задуму. Кошти можна перерахувати у ПАТ «УПБ». Номер рахунку 2620112401, код банку 300205, код ЄДРПОУ 19019775. Призначення платежу: «Благодійний внесок. Без ПДВ». Одержувач — Сверстюк Євген Олександрович, ідентифікаційний код — 1057403871. Уклінне прохання долучитися до справи, а також всіляко поширювати цю інформацію. Нагадаємо, що знаний український філолог та літературознавець Михайлина Хомівна Коцюбинська пішла з життя на 80-му році життя 7 січня 2011 року.

На Закарпатті вшанували... перець

Скульптуру у вигляді жінки, яка одягає перець на нитку, відкрили в селищі Велика Добронь на Ужгородщині. Саме два населені пункти — Велика й Мала Добронь — здавна є відомими постачальниками червоного перцю в регіоні. Скульптор Гіді Ендре ідею монумента виношував більше року. Після того як ескіз було погоджено, взявся й за виготовлення скульптури, яку було зроблено з піщаного каменя. Коли саме тут почали вирощувати паприку, достеменно не відомо, але вона стала чи не головною годувальницею для місцевого населення. Майже в кожному господарстві є парники з цією рослиною, вирощуванням паприки та інших овочів цілий рік займається більшість місцевих родин, повідомляє Вікторія САБО, Ужгород.

Вінницький фонтан «прокинувся» від сплячки

Найбільший у Європі вінницький плаваючий водограй відкрив свій новий сезон шоу-програмою «Вернісаж найчудесніших чудес». Щоб побачити її на набережній «Рошен», попри дощову погоду, зібралося близько 30 тисяч жителів та гостей Вінниці. Вперше в Україні виступила група французьких повітряних барабанщиків з вуличного театру Mobilissimo: підвішані на гойдалках гігантськими кранами, вони виконували трюки на 30 — 40-метровій висоті. До нового сезону річковий світло-музичний фонтан було модернізовано: змонтовано три додаткові лазерні системи, що збільшує число спецефектів, прокладено та встановлено нові кабельні та акустичні системи звуку, що поліпшує якість та сприйняття шоу-програми. За час роботи пристрою фонтан відвідало майже мільйон людей. Із цього тижня вінницьке «нове чудо світу» працюватиме з шоу-програмою щодня з 14 до 23години, радуючи дорослих і малечу, повідомляє Федір БЕЖНАР, Вінниця.

«Церква в інформаційному суспільстві»

Це — тема дводенної медіа-конференції, що відбудеться 4—5 травня у Львові. Її організатор — Peлігійно-інформаційна служба України. До участі запрошуються журналісти, студенти факультетів журналістики, священнослужителі, представники церковних прес-служб, християнських видань, телестудій та інтернет-сайтів, а також блогери-християни та всі зацікавлені. За словами директора РІСУ Тараса Антошевського, конференція робитиме акцент на подоланні кризи в релігійній журналістиці та комунікаціях між Церквою і мас-медіа. Фахівці-журналісти, медіа-менеджери та спеціалісти зі зв’язків із громадськістю допоможуть знайти відповіді на виклики, що постали перед релігійними конфесіями та християнськими організаціями. Серед доповідачів: згаданий Тарас Антошевський, ректор УКУ о. Борис Гудзяк, журналісти Андрій Куликов і Вахтанг Кіпіані, о. Марек Гарцарчик (Польща), Павло Лєвушкан (Латвія) та інші. До речі, в рамках заходу буде оголошено цьогорічного лауреата Премії блаженного Кароля Войтили, заснованої торік РІСУ. Деталі — на сайті www.risu.org.ua, повідомляє Надія ТИСЯЧНА, «День».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати