Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / УКРАЇНА

02 грудня, 00:00

Бас у ефірі

Днями, справжнє свято музики відбулося у великій студії Концертно-студійного комплексу Національної радіокомпанії України. В рамках циклу передач «Радіо «Культура» представляє...», які проходять у прямому ефірі, пройшла творча зустріч із солістом Національної опери України та Большого театру (Росія) Тарасом Штондою. Його могутній бас унікального тембру завоював любов шанувальників класичної музики не лише України але й усього світу. Співак приваблює публіку не тільки своєю вокальною майстерністю, але й талантом перевтілення, в кожному творі йому вдається створити багатогранний та яскравий музичний образ. Під час радіодійства Тарас Штонда, у супроводі оркестру народної та популярної музики Національної радіокомпанії України під орудою Святослава Литвиненка та піаністки Анастасії Тітович, виконав найкращі твори українських композиторів. Кожен музичний образ, створений співаком, викликав шалений шквал оплесків слухачів. Його голос торкався самих потаємних куточків душі, пробуджуючи найкращі почуття та найтонші емоції...Провела вечір журналістка Гюзель Сабітова, серед поважних гостей були: академік НАН України Микола Жулинський та знаний читець, актор Анатолій Паламаренко, повідомляє Леся ГРИБЕНКО.

Через «хворобу» чиновника Кіровоградщина може залишитися без медичного обладнання

Ситуація, що склалась на Кіровоградщині через нашестя мандрівного вірусу каліфорнійського, або ж «свинячого», грипу, ускладнюється тривалою «хворобою» начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Миколи Бенета. Майже місяць тому він раптово пішов на лікарняний, як тільки над його персоною завис дамоклів меч звільнення. Скориставшись традиційним методом високопосадовців, коли їхнє крісло хитається, чиновник фактично залишається на посаді. Однак епідемічна ситуація в області вимагає рішучих дій, а не відсиджування в теплі осіб, яким посадова інструкція велить відповідально діяти на благо громади. Відтак виконувачем обов’язків начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації два тижні тому було призначено Ларису Андреєву. Але попередник не передав їй право підпису фінансових документів. Через цю обставину область не може отримати необхідну для боротьби з грипом апаратуру: кардіомонітори, апарати штучної вентиляції легенів для лікарень регіону загальною вартістю два мільйони гривень, передбачені відповідною постановою Кабінету Міністрів. «Для того, щоб я мала право підпису фінансових документів, потрібне візування мого підпису Миколою Бенетом, — пояснила в.о. начальника. — Але він ухиляється від цього, тому я наразі не можу підписати жодного документа». Якщо до 20 грудня область не скористається цією можливістю, кошти повернуться назад до бюджету. І це при тому, що на Кіровоградщині й так складна ситуація з апаратурою, що засвідчила епідемія, повідомляє Людмила МАКЕЙ, Кіровоград.

Політична партія «Українська платформа» не підтримуватиме жодного з кандидатів

Про це наприкінці минулого тижня заявив на прес-конференції у Житомирі її лідер, народний депутат України Павло Жебрівський. Така позиція обумовлена тим, що в програмах і пропозиціях всіх нинішніх претендентів немає нічого нового, і ніхто з них не веде з народом чесної розмови, а «топить» один одного, причому часто це робиться в непристойній формі. З подібною постановкою питання парламентарем можна погоджуватися або не погоджуватися, проте вона є відображенням реальної ситуації — значну кількість патріотично налаштованих громадян очікує важкий вибір. Хтось вже зараз зібрався голосувати «ногами», тобто не прийти на дільниці, хтось націлився на графу у виборчих бюлетенях, яка дозволяє не підтримати жодного з кандидатів, а істотна частина, як і в 1999 році, буде обирати за принципом «меншого зла». Оскільки серед кандидатів немає таких, які б реальними справами підтвердили своє бажання або вміння протистояти серйозним викликам, які постали перед Україною. І вкрай негативне враження на громаду складає постійна «гризня» між вищими очільниками держави. У цьому зв’язку достатньо обѓрунтованими видаються висновки П. Жебрівського, що часто продажність політиків і депутатів різних калібрів критикують ті, хто сам готовий продатися за певні матеріальні преференції. Отже, на його переконання, кардинально змінити ситуацію зможе лише підйом духовного і морального стану суспільства, який наступить лише тоді, коли люди масово і за власною ініціативою почнуть об’єднуватися для вирішення своїх проблем. Починаючи з наведення порядку біля власного будинку, і далі до справжньої розбудови громадянського суспільства, повідомляє Валерій КОСТЮКЕВИЧ, «День», Житомир.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати