Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / УКРАЇНА

24 січня, 00:00

«Укрпошта» розпочинає доставку компенсацій «Ощадбанку»

«Укрпошта» планує розпочати доставку і виплату компенсацій вкладникам «Ощадбанку» колишнього СРСР наступного тижня. Про це повідомляє прес-служба підприємства. Виплати здійснюватимуться в міру надходження платіжних документів із ВАТ «Державний ощадний банк України». Раніше постановою Кабінету Міністрів від 17 січня 2008 року було встановлено розмір плати, що стягується «Укрпоштою» з «Ощадбанку», за послуги з виплати і доставки компенсацій в 0,5% доставлених і виплачених сум. Тією ж постановою Міністерству фінансів доручено відшкодовувати «Ощадбанку» завдані при таких розрахунках витрати. У прес-релізі вказується, що отримані від «Ощадбанку» гроші будуть повністю витрачені на оплату праці працівників, задіяних у процесі доставки, насамперед, листонош. У той же час у прес-релізі «Ощадбанку» повідомляється, що з 8 по 21 січня до реєстру вкладників «Ощадбанку» колишнього СРСР були внесені 2,3 млн. громадян, з яких більше 500 тис. отримали компенсаційні виплати. Для більш оперативного обслуговування правління банку ухвалило ввести в четвер додатковий день для проведення компенсаційних виплат, а в п’ятницю і суботу приймати заяви вкладників.

З’явиться віртуальний музей Степана Бандери

До 1 лютого представники Стрийського міськвиконкому на Львівщині мають визначити перелік заходів, присвячених 100-річчю Степана Бандери у 2008 році, який у Стрию проголошено Роком провідника ОУН повідомляє unian.net з посиланням на ZAXID.net .Зокрема, у школі №7 планують відкрити віртуальний музей Степана Бандери. Для цього шкільне телебачення «Ровесник» створює фільм про різні етапи його життя. Екскурсії ж проводитимуться за допомогою мультимедійної системи — відповідні матеріали демонструватимуть у кінозалі на великому екрані. Крім цього, підготовлено протокол педради та інші необхідні документи з проханням до Верховної Ради України присвоїти цій школі ім’я Степана Бандери, оскільки він тут вчився. Як розповів директор навчального закладу Ярослав Білинський, у 2005 році він вже надсилав таке прохання та не отримав офіційної ні згоди, ні відмови. Лише тодішній нардеп Ярослава Стецько написала листа з подякою за те, що у Стрию дбають про національних героїв.

«Дніпрогаз» знову рахує жертви

Керівництво ВАТ «Дніпрогаз» б’є на сполох — в Дніпропетровську почастішали випадки отруєння людей чадним газом. Тільки за дві декади січня зареєстровано чотири таких випадки. Кілька постраждалих отримали різні ступені отруєння, а двоє з них померли. У зверненні до мешканців міста керівники «Дніпрогазу» стверджують, що причиною отруєння і загибелі людей стало «самовільне втручання до внутрішньодимової газової системи і установка примусової вентиляції в димовідвідні і вентиляційні канали». Під час роботи газових приладів, пояснюється в зверненні, через брак повітря газ повністю не спалюється, допоміжні витяжки «перекидають тягу» і чадний газ потрапляє до квартир. У зв’язку з цим, «Дніпрогаз» направив листа до міськжитлоуправління з вимогою заборонити використання примусової вентиляції в квартирах, де встановлено газові колонки і котли. Газівники також просять провести роз’яснювальну роботу з власниками житла і представниками організацій, які займаються чисткою вентиляційних і димових каналів, нагадуючи, що «ціна питання — життя». Вадим РИЖКОВ, «День».

В Ізраїлі стартував Кубок Першого каналу

Учора поєдинком «Бейтар» — «Шахтар» в Єрусалимі стартував традиційний міжнародний турнір Кубок Першого каналу. Клуби-учасники розбиті на дві групи, переможці яких і зіграють у фіналі. Групу A склали київське «Динамо», московський «Спартак» і белградська «Црвена Зірка», а групу B — донецький «Шахтар», московський ЦСКА та «Бейтар» з Єрусалима. Призовий фонд Кубку Першого каналу становитиме $2 млн. Переможцю дістанеться мільйон, фіналісту — 500 тисяч. Крім того, команди, що фінішували у групах на других місцях, поповнять клубну касу на 150 тисяч, а аутсайдери груп — на 100 тисяч. Половину цих грошей учасники зобов’язані передати на розвиток дитячо-юнацького футболу. Як заявив директор Кубка Першого каналу Олексій Спірін, організатори готові витратити на проведення змагань близько шести мільйонів доларів. 2006-го року переможцем Кубка Першого каналу став «Шахтар», а 2007-го — ЦСКА. Як і рік тому, в змаганнях візьмуть участь шість клубів. Причому вперше компанію українським, російським і ізраїльським командам складе сербська «Црвена Зірка». Вперше кожний матч турніру будуть знімати 14 камер (на території нашої країни всі зустрічі буде транслювати ТРК «Україна»). korrespondent.net із посиланням на «Факти», «Динамо» (Київ) від Шуріка.

Пожежу на «Театральній» ліквідували оперативно

Учора в Києві на станції метро «Театральна» (Святошинсько-Броварська лінія) зайнявся другий вагон потяга, що прямував у напрямку станції «Лісова». Як повідомляє УНІАН, потяг під’їхав до станції близько 12.45 і зупинився. Працівники метрополітену побачили, що з другого вагону йде дим, і відразу підтягли вогнегасники й почали гасити вагон. Лише через п’ять хвилин після цього співробітники станції оголосили по гучномовцю про евакуацію людей зі станції, а вхід на «Театральну» закрили. Згодом у прес-службі Київського метрополітену повідомили, що цей поїзд прийшов на кінцеву станцію з пасажирами, і водночас наголосили, що пожежі у вагоні не було. Невдовзі рух поїздів у цьому напрямку було відновлено.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати