Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Кучма незадоволений змінами в законі про вибори президента

21 липня, 00:00

Президент Леонід Кучма 19 липня повернув у Верховну Раду (наклав вето) закон про внесення змін у закон України «Про вибори президента», прийнятий ВР 2 липня, повідомили кореспонденту «Дня» Тетяні ШУЛЬГАЧ в управлінні по зв'язках з ВР адміністрації Президента.

За повідомленням Інтерфакс-України, Л.Кучма вказує, зокрема, що, згідно із законом «Про вибори президента України», виборчі бюлетені є документами суворої звітності. Тому при прийнятті територіальною виборчою комісією бюлетенів від Центральної виборчої комісії повинен складатися протокол саме про їх підрахунок. Однак, відзначає Президент, народні депутати внесли зміни, згідно з якими цей документ повинен засвідчити не підрахунок, а факт прийняття виборчих бюлетенів. Це, на його думку, може призвести до перекручення волевиявлення виборців і результатів виборів. Л. Кучма також не погоджується з нормою, яка змінює окремі строки виборчого процесу в ході повторного голосування.

Нагадаємо, що вказаний закон буде повторно розглянутий парламентом після перерви між сесіями, яка повинна закінчитися, згідно з Конституцією, у перший вівторок вересня. Для подолання президентського вето парламенту необхідно набрати більшість у дві третини голосів. Спостерігачі зазначають, що процитована Інтерфакс-Україною пропозиція Президента парламенту взагалі «відмінити» закон означає, що АП прикладе максимум зусиль для того, щоб вето не було подолано.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати