Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

LEGIO Historica Херсон

Найближчими вихідними у місті відбудеться історичний фестиваль
03 жовтня, 10:10

5 і 6 жовтня у Херсоні вже вдруге відбудеться історичний фестиваль «LEGIO Historica Херсон», під час якого учасники зможуть долучитися до низки пізнавальних та інтерактивних заходів.

«Думаєте, що історія — це нудні сторінки підручника? Два десятки учасників нашого фестивалю готові вам довести, що це не так! Провідні херсонські та київські історики, музейники, громадські активісти два дні проводитимуть популярні лекції, семінари, воркшопи, екскурсії, які допоможуть побачити історію міста та країни зовсім з іншого боку. Готуйте міфи та стереотипи у вашій голові — вони однозначно не встоять проти нашого історичного десанту!» — анонсують організатори на сторінці заходу у «Фейсбуці».

До слова, організовують історичний фестиваль низка організацій. Це спільний проект ГО «Ідеалісти» й управління молоді та спорту Херсонської міської ради, ХОУНБ ім. Олеся Гончара, Херсонського обласного краєзнавчого музею, Херсонського державного університету, Центру культурного розвитку «Тотем», проекту «Likбез», Музею сучасного мистецтва Херсона, Фундації Поліни Райко.

У межах фестивалю учасники обговорюватимуть, програватимуть, заглиблюватимуться в різноманітні культурно-історичні теми. Ось кілька з них : «Як і коли говорити з учнями про пам’ять Бабиного Яру» (лекція Ольги Лімонової, співробітниці ГО «Український центр вивчення історії Голокосту»), «Вічність нетривалого зберігання. Чому людство розлюбило пам’ятники?» (Родіон Хомяков, історик, журналіст), «Україна: назва і територія» (Кирило Галушко, кандидат історичних наук, старший науковий співробітник Інституту історії НАН України), воркшоп «Арт-ревіталізація об’єктів архітектурної, історичної, культурної спадщини» (Олена Афанасьєва, Центр культурного розвитку «Тотем»), екскурсія «Надзвичайні пригоди іноземців у Херсоні», показ фільму «Укропи Донбасу» (2015) за участю режисера Руслана Горового та інші.

Основна локація заходу — бібліотека ім. Олеся Гончара. Детальну програму фестивалю можна знайти на сторінці «Історичний фестиваль LEGIO Historica Херсон» у «Фейсбуці».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати